Ιράκ: Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων την Τρίτη

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015 06:47
UPD:12:56
REUTERS/STRINGER/IRAQ

Η πιο φονική επίθεση συνέβη όταν ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη στην κυρίως σιιτική περιοχή της Νέας Βαγδάτης, σκοτώνοντας 16 ανθρώπους και τραυματίζοντας 48. 

A- A A+

Τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν χθες στο Ιράκ, σύμφωνα με αστυνομικές και ιατρικές πηγές. Η πιο φονική επίθεση συνέβη όταν ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη στην κυρίως σιιτική περιοχή της Νέας Βαγδάτης, σκοτώνοντας 16 ανθρώπους και τραυματίζοντας 48.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μεταξύ άλλων έξι στρατιώτες και αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας σε ένα σημείο ελέγχου στην κεντρική πόλη Ταρμίγια, περίπου 25 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης.

EURONEWS

Παράλληλα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας και σουνίτες μαχητές εξαπέλυσαν επίθεση για να εκτοπίσουν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και να εξασφαλίσουν γραμμή διέλευσης. Η επίθεση των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων προς τους τζιχαντιστές πραγματοποιήθηκε κοντά στο δυτικό φυλάκιο της Χαντίγια σε μια προσπάθεια εξασφάλισης γραμμής διέλευσης στην κοντινή στρατιωτική βάση Αιν αλ Άσαντ.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή