Εγκαίνια της νέας συνοριακής διάβασης Ίλιντεν - Εξοχής (2)

Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2005 16:34
A- A A+

Πραγματοποιήθηκαν από τους προέδρους της Ελλάδας και της Βουλγαρίας τα εγκαίνια της νέας συνοριακής διάβασης Ελλάδος - Βουλγαρίας στην Εξοχή Δράμας.

Η τελετή έγινε παρουσία πλήθους κόσμου, Ελλήνων και Βουλγάρων που είχαν συγκεντρωθεί από τις παραμεθόριες περιοχές.

Ο κ. Παπούλιας αφού ανέφερε ότι η σημερινή μέρα είναι από τις ευτυχέστερες της ζωής του, σημείωσε: «Να είμαστε υποδειγματικοί εταίροι, να ξεχάσουμε οποιεσδήποτε αμαρτίες του παρελθόντος και με τις δυνάμεις που μας δίνουν οι λαοί μας να οικοδομήσουμε τη φιλία Ελλάδας-Βουλγαρίας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλγαρίας κ. Παρβάνοφ, τόνισε πως τα σημερινά εγκαίνια αποτελούν ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους τους λαούς της περιοχής, ότι σ' αυτόν τον τόπο δημιουργούνται σχέσεις φιλίας.

Όπως είπε, ευελπιστεί στη λειτουργία κοινών επιχειρήσεων, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την οικοδόμηση ανθρωπίνων σχέσεων μεταξύ των κατοίκων των περιοχών που βρίσκονται κοντά στη συνοριακή διάβαση.

Οι Πρόεδροι της Ελλάδας και της Βουλγαρίας εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι σύντομα θα λειτουργήσουν και άλλοι δύο νέοι μεθοριακοί σταθμοί στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα, στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης αντιστοίχως.

Μετά το τέλος της τελετής των εγκαινίων οι δύο Πρόεδροι, οι υπουργοί που τους συνοδεύουν και πολίτες, μετέβησαν στον τελωνειακό σταθμό από την πλευρά της Βουλγαρίας. Εκεί τους επιφυλάχτηκε θερμή υποδοχή με παραδοσιακούς χορούς και οι Πρόεδροι των δύο χωρών είχαν ολιγόλεπτη συνάντηση.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή