Στεγαστική συνδρομή για τους πλημμυροπαθείς του νομού Ευρυτανίας

Tο υπουργείο Oικονομικών εξέδωσε δύο αποφάσεις
Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015 17:50
UPD:17:53
Eurokinissi/ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Και οι δύο αποφάσεις καθορίζουν τη λήψη Στεγαστικής Συνδρομής (Σ.Σ.) με την μορφή 60% Δωρεάν Κρατικής Αρωγής (Δ.Κ.Α) και 40% Άτοκου Δανείου (Α.Δ) των πληγέντων από τις πλημμύρες και κατολισθήσεις (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις του προηγούμενου χειμώνα αποφάσισε το υπουργείο Οικονομίας.

Ειδικότερα, το αρμόδιο υπουργείο εξέδωσε δύο αποφάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών από τις καταστροφικές πλημμύρες του Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου.

Με την πρώτη απόφαση του υπουργείου (ΦΕΚ 1143/Β/16.6.2015), οι Τοπικές Κοινότητες Αργυρίων, Κολοκυθιάς και Μαρμάρων της Δημοτικής Ενότητας Σπερχειάδας, του Δήμου Μακρακώμης και ολόκληρος ο Νομός Ευρυτανίας, πλην της Τοπικής Κοινότητας Κρικέλλου, της Δημοτικής Ενότητας Δομνίστας, του Δήμου Καρπενησίου, οριοθετούνται ως πληγείσες από τις κατολισθήσεις.

Παράλληλα, με τη δεύτερη απόφαση (ΦΕΚ 1144/Β/16.6.2015), ορίζονται ως πλημμυρόπληκτες, η Τοπική Κοινότητα Μοσχοχωρίου, της Δημοτικής Ενότητας Γοργοποτάμου και η Τοπική Κοινότητα Κόμματος, της Δημοτικής Ενότητας Λαμιέων του Δήμου Λαμιέων, καθώς επίσης η Τοπική Κοινότητα Περιβολίου, της Δημοτικής Ενότητας Σπερχειάδας του Δήμου Μακρακώμης, στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας και η Τοπική Κοινότητα Κρικέλλου, της Δημοτικής Ενότητας Δομνίστας του Δήμου Καρπενησίου, στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας.

Και οι δύο αποφάσεις καθορίζουν τη λήψη Στεγαστικής Συνδρομής (Σ.Σ.) με την μορφή 60% Δωρεάν Κρατικής Αρωγής (Δ.Κ.Α) και 40% Άτοκου Δανείου (Α.Δ) των πληγέντων από τις πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Στον απόηχο της απόφασης, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης υποστήριξε ότι «οι φυσικές καταστροφές δεν υπολογίζουν την οικονομική κρίση», προσθέτοντας ότι «όλοι εμείς οφείλουμε να επαναφέρουμε τη ζωή των πολιτών στην κανονικότητά της».

«Με μεγάλη ανακούφιση και έπειτα από συντονισμένες και συνεχείς προσπάθειες από την πλευρά της Περιφέρειας, λάβαμε την απόφαση του υπουργείου, έστω και καθυστερημένα, γιατί μέχρι τη δημοσίευση αυτής - και ενώ οι καταγεγραμμένες ζημιές στις υποδομές και των δύο νομών υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 60 εκατ. ευρώ - στην Περιφέρειά μας δεν ήρθε ούτε ένα ευρώ προκειμένου να στηρίξει το δύσκολο έργο της αποκατάστασης» κατέληξε ο κ. Μπακογιάννης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή