Ισραήλ: Ανακαλύφθηκε το περιεχόμενο γραφής σε περγαμηνή 1.500 ετών

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015 14:26
UPD:22/07/2015 12:54
euronews

Χρησιμοποιώντας υπερσύγχρονη τεχνολογία, ερευνητές από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, ανακάλυψαν το περιεχόμενο της γραφής σε περγαμηνή απανθρακωμένη ηλικίας άνω των 1500 ετών.Οι μελετητές θεωρούν ότι πρόκειται για το σπουδαιότερο βιβλικό κείμενο από τις περγαμηνές της Νεκράς Θάλασσας και τους παπύρους του Κουμρά.

A- A A+

Το περιεχόμενο της γραφής σε απανθρακωμένη περγαμηνή, ηλικίας άνω των 1.500 ετών, ανακάλυψαν ερευνητές από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, ενώ εκτιμούν ότι πρόκειται για το σπουδαιότερο βιβλικό κείμενο από τις περγαμηνές της Νεκράς Θάλασσας και τους παπύρους του Κουμράν.

Η περγαμηνή βρέθηκε σε αρχαία συναγωγή στο ανατολικό Ισραήλ και, κατόπιν έρευνας, ανακαλύφθηκε ότι περιέχει κείμενο από την πρώιμη έκδοση της Εβραϊκής Βίβλου, σύμφωνα με την Daily Mail.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, το κείμενο περιλαμβάνει τους πρώτους οκτώ στίχους από το Λευϊτικόν, το τρίτο βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης.

Οι ερευνητές ευελπιστούν ότι θα κατορθώσουν να ανακαλύψουν και άλλα κείμενα, σε απανθρακωμένες περγαμηνές που βρέθηκαν στο ίδιο σημείο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή