Στ. Θεοδωράκης: Η χώρα δεν αντέχει εκλογές

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015 13:28
UPD:16:09
SOOC/Nikos Libertas
A- A A+

«Η χώρα δεν αντέχει αυτή τη στιγμή εκλογές, δεν αντέχει αλλαγή Πρωθυπουργού», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Σε συνέντευξη Τύπου σημείωσε ότι πρέπει να αποφευχθούν οι εκλογές μέχρι να σταθεροποιηθεί η χώρα και πρόσθεσε πως «δεν δίνεις μάχη σταθεροποίησης της χώρας αν πριονίζεις την καρέκλα του Πρωθυπουργού».

Ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε το κυβερνητικό επιτελείο να δημοσιοποιήσει τον οδικό χάρτη της κυβερνητικής και κοινοβουλευτικής δραστηριότητας μέχρι τον Οκτώβριο, έτσι ώστε να μην αιφνιδιάζονται οι πολίτες και τα κόμματα.

ΕΡΤ

Ζήτησε επίσης να γίνει αλλαγή της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, καθώς  -όπως είπε- δεν απολαμβάνει την εμπιστοσύνη κανενός στο κοινοβούλιο και να συζητηθεί ανοικτά νέος εκλογικός νόμος με γνώμονα την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών.

«Όχι άλλα μνημόνια, χωρίς μεταρρυθμίσεις», ήταν η βασική θέση που ανέπτυξε, τονίζοντας ότι το Ποτάμι θα ψηφίζει «ναι» μόνο στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο Πρωθυπουργός απέναντι στους εταίρους για τη διασφάλιση της συμμετοχής της χώρας στην Ευρωζώνη, αλλά δεν θα συμφωνεί με άλλα νομοσχέδια που θα φέρνει η κυβέρνηση .

Ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε ότι δεν έχει μετανοιώσει για τη στήριξη που παρέχει το τελευταίο διάστημα στη κυβέρνηση, επικρίνοντας, ωστόσο, τον Αλέξη Τσίπρα ότι έκανε λάθος που υποστήριξε στη Βουλή ότι η συμφωνία που έκανε δεν θα πετύχει.

Εξάλλου, κατέστησε σαφές ότι το Ποτάμι στις επόμενες εκλογές θα κατέλθει αυτόνομο κι όχι ως μέρος μιας ευρύτερης εκλογικής συμμαχίας.

Τέλος, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι το κόμμα του θα συγκρουστεί «με όλα τα αντιμεταρρυθμιστικά που κάνουν και λένε» και αναφέρθηκε σε όργιο νέων προσλήψεων, για το οποίο έγινε λόγος το Σαββατοκύριακο στον Τύπο.

«Δεν θα επιτρέψουμε στον ΣΥΡΙΖΑ να αλώσει το κράτος από την άλλη πλευρά στο όνομα ότι και οι άλλοι παλιά τα ίδια κάνανε», διεμήνυσε. 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή