ΠΑΣΟΚ: Δεν έχουμε εικόνα από τη συνάντηση Καραμανλή - Μπλερ

Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2005 19:09
UPD:19:13
A- A A+

«Ο πρωθυπουργός συζήτησε τις δημοσιονομικές προοπτικές με τον κ. Μπλερ στον Λονδίνο http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/12/09/1129151.htm , δεν έχουμε εικόνα των συμπερασμάτων, η κυβέρνηση όπως κάνει σε όλα σχεδόν τα θέματα που εμπεριέχουν διαπραγμάτευση δεν ανακοινώνει τους στόχους της Ελλάδας και συνήθως ενώ δεν έχει ανακοινώσει στόχους εκ των προτέρων, μας λέει στο τέλος ότι πέτυχε όλους τους στόχους της», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης.

«Εμείς καλούμε την κυβέρνηση και να τοποθετηθεί και να διαπραγματευθεί, επιτέλους, σθεναρά σε αυτό το κρίσιμο θέμα. Η χώρα δεν αντέχει άλλη χαμένη μάχη», κατέληξε.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τσάρλς Ρις, είπε: «Καλό είναι σε αυτή τη χώρα ο καθένας να κυτάει την δουλειά του, ώστε να μην προκαλεί εύλογες αρνητικές αντιδράσεις, πολύ περισσότερο που υπάρχουν στην Ελλάδα συγκεκριμένα ιστορικά δεδομένα, που οδηγούν τους Ελληνες σε συμπεράσματα κάθε άλλο παρά χρήσιμα και εποικοδομητικά για τις σχέσεις των δύο χωρών.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα F-16, σημείωσε «περιμένουμε να δούμε σε ποιό προϋπολογισμό θα εγγράψει τις δαπάνες η ΝΔ, γιατί αυτή η ιστορία της δήθεν απογραφής που προκάλεσε η ΝΔ εμπεριείχε και το στοιχείο της μετακίνησης της εγγραφής των αμυντικών δαπανών από τον χρόνο παράδοσης στον χρόνο παραγγελίας... Στον φετινό προϋπολογισμό,όπως και σε εκείνον του επόμενου έτους δεν υπάρχουν προβλέψεις δαπανών. Πού θα γράψει τις δαπάνες αυτές η ΝΔ ή θα το εντάξει στην προσπάθεια να γίνουν με leasing και να μην εγγράφονται πουθενά, όπως είναι η καινούργια εφεύρεση που πάει να κατασκευάσει;»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή