Συναντήθηκαν οι ΥΠΕΞ ΗΠΑ και Κούβας

Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015 21:25
UPD:21:27
REUTERS/JONATHAN ERNST

Φωτογραφία από τη συνάντηση.

A- A A+

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι υποδέχτηκε σήμερα Δευτέρα τον ομόλογό του της Κούβας, τον Μπρούνο Ροντρίγκες, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στην πρώτη επίσημη επίσκεψη Κουβανού υπουργού Εξωτερικών στην Ουάσινγκτον από το 1958.

Οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν χειραψία, χαμογελώντας μπροστά στις κάμερες, προτού ξεκινήσουν τις συνομιλίες τους που αφορούν διάφορα θέματα σχετικά με την επαναπροσέγγιση των ΗΠΑ με την Κούβα έπειτα από πέντε δεκαετίες.

Νωρίτερα σήμερα, η σημαία της Δημοκρατίας της Κούβας υψώθηκε στο κτήριο της πρεσβείας της στην Ουάσιγκτον, σε μία ακόμη κίνηση η οποία επισφραγίζει την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της νήσου της Καραϊβικής και των ΗΠΑ.

Το ίδιο είχε συμβεί με την κουβανική σημαία και έξω από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, όπου υπάρχουν οι σημαίες όλων των χωρών με τις οποίες η Ουάσιγκτον διατηρεί διπλωματικές σχέσεις.

Το Γραφείο Συμφερόντων των ΗΠΑ στην Αβάνα ανέκτησε επίσης το καθεστώς της πρεσβείας, ενώ επίσημη τελετή έπαρσης της αμερικανικής σημαίας θα πραγματοποιηθεί την προσεχή εβδομάδα κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή