Έκρηξη και στο κουρδικό Κομπάνι της Συρίας

Μετά από το πολύνεκρο χτύπημα στην κοντινή τουρκική πόλη Σουρούτς
Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015 14:28
UPD:19:52
REUTERS/MURAD SEZER

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Έκρηξη σημειώθηκε στην κουρδική πόλη Κομπάνι της βόρειας Συρίας, ωστόσο οι πληροφορίες παραμένουν συγκεγχυμένες ως προς τα αίτια.

Η είδηση μεταδόθηκε λίγη ώρα μετά το τρομοκρατικό πλήγμα στην μεθοριακή με τη Συρία πόλη Σουρούτς της Τουρκίας, που απέχει 10 χιλιόμετρα από το Κομπάνι, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 27 άνθρωποι, ενώ τραυματίστηκαν 100.

Στο Κομπάνι η έκρηξη οφείλεται σε επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε και στο γειτονικό Κομπάνι με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

«Καμικάζι ανατίναξε το παγιδευμένο αυτοκίνητό του σε σημείο ελέγχου στο νότιο Κομπάνι. Δύο Κούρδοι μαχητές σκοτώθηκαν από την έκρηξη», δήλωσε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος των πολιτοφυλάκων έκανε λόγο για «εκρήξεις» στο Κομπάνι στη διάρκεια επιχείρησης για την απενεργοποίηση εκρηκτικών μηχανισμών που είχαν τοποθετήσει οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Οι δυνάμεις των Κούρδων οι οποίοι ελέγχουν το Κομπάνι ανήκουν κυρίως στο Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης, συριακή πτέρυγα του Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK) του Αμπντουλάχ Οτζαλάν, το οποίο είναι παράνομο και διεξάγει αντάρτικο αγώνα στην Τουρκία εδώ και 31 χρόνια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή