Εξονυχιστικές έρευνες για την έκρηξη στο υπουργείο Οικονομίας

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2005 11:05
UPD:11:32

A- A A+

Πιθαμή προς πιθαμή, ψάχνει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία τα υπολείμματα από τον εκρηκτικό μηχανισμό, που εξερράγη στις 6 το πρωΐ έξω από το υπουργείο Οικονομίας, επί της συμβολής των οδών Μητροπόλεως και Φιλελλήνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκρηκτικός μηχανισμός, τοποθετήθηκε σε μηχανάκι, το οποίο ήταν παρκαρισμένο έξω από το κτίριο. Προηγήθηκαν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».

Ελαφρά τραυματίστηκαν τρεις άνθρωποι από τα θραύσματα των τζαμιών και μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα και στα τζάμια των κτιρίων σε απόσταση 300 μέτρων από το σημείο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η έκρηξη οφείλεται σε αυτοσχέδιο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό και πως αυτός δεν φαίνεται να ήταν συνδεδεμένος με τις φιάλες προπανίου, οι οποίες ήσαν εκτεθειμένες στο συγκεκριμένο σημείο όλη τη νύχτα, κάτι που συνέβαινε συχνά τον τελευταίο καιρό και έχει σχέση με καταστήματα της περιοχής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή