Αλί Χαμενεΐ: Η συμφωνία για τα πυρηνικά δεν θα αλλάξει την πολιτική της Τεχεράνης

Σάββατο, 18 Ιουλίου 2015 10:08
UPD:17:45
EPA/SUPREME LEADER OFFICIAL WEBSITE/HANDOUT

Στο διάγγελμά του, με την ευκαιρία της λήξης του ιερού μήνα του Ραμαζανιού,  ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ υποστήριξε ότι οι Αμερικανοί ηγέτες επιδιώκουν την «παράδοση» της χώρας του (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Η συμφωνία της Τεχεράνης με τις μεγάλες δυτικές δυνάμεις για τον τερματισμό του πυρηνικού της προγράμματος δεν πρόκειται να αλλάξει την πολιτική του Ιράν απέναντι στην «αλαζονική αμερικανική κυβέρνηση», ούτε και την πολιτική στήριξης των «φίλων» του στην περιοχή, δήλωσε ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης της χώρας, ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν δεν θα αποκηρύξει τη στήριξη των φίλων της στην περιοχή, των καταπιεσμένων λαών της Παλαιστίνης, της Υεμένης, των λαών και των κυβερνήσεων της Συρίας και του Ιράκ, του καταπιεσμένου λαού του Μπαχρέιν και των ειλικρινών μαχητών της αντίστασης στον Λίβανο και την Παλαιστίνη (...) Η πολιτική μας δεν θα αλλάξει απέναντι στην αλαζονική αμερικανική κυβέρνηση», διαβεβαίωσε ο Χαμενεΐ.

EURONEWS
Σκληρή στάση απέναντι στις ΗΠΑ από τον ανώτατο πνευματικό ηγέτη του Ιράν

Στο διάγγελμά του, με την ευκαιρία της λήξης του ιερού μήνα του Ραμαζανιού, ο Χαμενεΐ είπε ότι θα ήθελε από τους πολιτικούς να εξετάσουν τη συμφωνία ώστε να επιβεβαιώσουν ότι διασφαλίζονται τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι οι Αμερικανοί ηγέτες επιδιώκουν την «παράδοση» της χώρας του. Το Ιράν δεν επιθυμεί τον πόλεμο αλλά, αν γινόταν πόλεμος, οι ΗΠΑ θα ταπεινώνονταν, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή