ΗΠΑ: Σε πυρηνικό εργοστάσιο είχε εργαστεί ο ένοπλος του Τενεσί

Σάββατο, 18 Ιουλίου 2015 07:29
UPD:19/07/2015 16:50
REUTERS/TAMI CHAPPELL

 Ο 24χρονος άνδρας φέρεται να σκότωσε την Πέμπτη τέσσερις πεζοναύτες, προτού να πέσει και ο ίδιος νεκρός από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στην Τσατανούγκα του Τενεσί.

A- A A+

Ο φερόμενος ως δράστης της ένοπλης επίθεσης, την περασμένη Πέμπτη, στην Τσατανούγκα του Τενεσί, είχε προσληφθεί ως μηχανικός σε ένα πυρηνικό εργοστάσιο στο Οχάιο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Associated Press, επικαλούμενο εκπρόσωπο της ιδιοκτήτριας εταιρείας του εργοστασίου.

Ο 24χρονος άνδρας φέρεται να σκότωσε την Πέμπτη τέσσερις πεζοναύτες, προτού να πέσει και ο ίδιος νεκρός από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στην Τσατανούγκα του Τενεσί. Σύμφωνα με το AP, εργάστηκε επί 10 ημέρες ως μηχανικός στο πυρηνικό εργοστάσιο, προτού απολυθεί καθώς απέτυχε σε έλεγχο ιστορικού.

EURONEWS

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τις έρευνες που είναι σε εξέλιξη, ο 24χρονος Μοχάμαντ Γιουσούφ Αμπντουλαζίζ είχε γεννηθεί στο Κουβέιτ αλλά είχε πάρει την αμερικανική υπηκοότητα, ενώ δεν ήταν υπό παρακολούθηση από τις αμερικανικές αρχές, όπως αποκάλυψε χθες ο δήμαρχος της πόλης.

EURONEWS

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) των ΗΠΑ ερευνά ακόμη τα κίνητρα του, καθώς δεν έχει ακόμη κάποια απτή ένδειξη ότι εμπνεόταν από την ιδεολογία της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με στέλεχος της ομοσπονδιακής αστυνομικής υπηρεσίας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή