Επίσκεψη Πετραλιά στην Κίνα: Μεταφορά της ελληνικής τεχνογνωσίας

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2005 17:27
A- A A+

Συνεντεύξεις στο αγγλόφωνο δελτίο ειδήσεων του Κεντρικού Τηλεοπτικού Δικτύου CCTV-9 και στην εκπομπή « I am in Beijing» του Τηλεοπτικού δικτύου του Πεκίνου Beijing TV, έδωσε η αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, στο πλαισιο της επίσκεψή της στην Κίνα.

«Είμαστε έτοιμοι να φανούμε χρήσιμοι και να μεταφέρουμε την εμπειρία και την τεχνογνωσία που έχουμε από την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, στην Κίνα», υπογράμμισε η αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, ενώ αναφερόμενη στην προετοιμασία των Αγώνων τόνισε ότι ο πιο κρίσιμος τομέας είναι η οργάνωση και ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Η κ. Πετραλιά αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην Κίνα τον προσεχή Ιανουάριο, επισημαίνοντας ότι πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επιβεβαίωσης των άριστων διμερών σχέσεων και της προώθησης των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών, ενώ ευχαρίστησε την κινεζική κυβέρνηση για την απόφαση που έλαβε να είναι η Ελλάδα η τιμώμενη χώρα το 2008.

Αύριο η κ. Πετραλιά και τα μέλη της Ελληνικής Επιτροπής Ολυμπιακής Συνεργασίας θα κάνουν μια πλήρη παρουσίαση κρίσιμων τομέων της ολυμπιακής προετοιμασίας της Ελλάδας στους κινέζους εκπροσώπους της κοινής επιτροπής ολυμπιακής συνεργασίας, ενώ τις επόμενες ημέρες η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού θα επισκεφθεί τις υπό κατασκευή ολυμπιακές εγκαταστάσεις και θα έχει σειρά επαφών με κινέζους αξιωματούχους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή