ΑΕΚ: Έκλεισε ο Μπαρόχα, επεκτείνεται στην Ευρώπη

Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015 00:53
UPD:01:14
SOOC/Andreas Papakonstantinou
A- A A+

Ο Άλεν Μπαρόχα θα πρέπει να θεωρείται παίκτης της ΑΕΚ, αν ισχύουν οι φήμες από ΜΜΕ της Βενεζουέλας που αναφέρουν ότι η υπόθεση ολοκληρώθηκε για την Ένωση.

Σε ανάρτηση στο twitter από τον δημοσιογράφο Χουάν Σόουζα φιλοξενούνται μάλιστα δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο 26χρονος διεθνής γκολκίπερ. 

«Είναι αλήθεια ότι ήρθα σε συμφωνία με την ΑΕΚ και μπορεί να ταξιδέψω σήμερα. Έτσι ικανοποιούνται τα όνειρά μου, να παίξω στην Εθνική και να μεταγραφώ σε ομάδα της Ευρώπης» φέρεται να είπε ο Μπαρόχα.

«Αυτή είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσω. Η ΑΕΚ θέλει να δημιουργήσει μεγάλη ομάδα. Το ότι θα είμαι μαζί με τον Ρόναλντ κάνει τα πράγματα πιο εύκολα, γιατί θα με βοηθήσει με την εμπειρία του στην Ευρώπη» συνέχισε.

Η ιστοσελίδα Futve ανέβασε, επίσης στο λογαριασμό της στο twitter, την εξής ανάρτηση: «Είναι επίσημο, ο Μπαρόχα είναι ο νέος παίκτης της ΑΕΚ, συμπαίκτης του Βάργκας». 

Εν τω μεταξύ, η ΠΑΕ ΑΕΚ επιχειρεί να γίνει δυνατή και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους, με πρωτοποριακές κινήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ένωση έγινε μέλος του δικτύου «European Football for Development Network».

Πρόκειται για ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο στο οποίο μετέχουν ήδη 24 ευρωπαϊκές επαγγελματικές ομάδες από 14 χώρες με κύριο αντικείμενο την προώθηση της εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης και την εκμετάλλευση της δύναμης του ποδοσφαίρου μέσα από τη συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο στόχος του δικτύου είναι η συνεργασία ανάμεσα στις ευρωπαϊκές ομάδες για την ανάδειξη της κοινωνικής αποστολής του ποδοσφαίρου. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ, το δίκτυο υποστηρίζει τη διοργάνωση σεμιναρίων ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών ανάμεσα στις ευρωπαϊκές ομάδες, επικοινωνιακή ανάπτυξη, υποστήριξη των ομάδων υποδομής και των Ακαδημιών και εκμετάλλευση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για το ποδόσφαιρο.

Στο European Football for Development Network μετέχουν μέχρι σήμερα ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Τότεναμ, η Φέγενορντ, η Μπενφίκα, η PSV Αϊντχόφεν, η Λεβερκούζεν, η Βέρντερ, η Βόλφσμπουργκ, η κυπριακή Ανόρθωση, η Ρόζενμποργκ, ενώ το δίκτυο επεκτείνεται με γοργούς ρυθμούς προκειμένου να αποτελέσει σημείο αναφοράς για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις