Στ. Σαμοΐλης: Ο Αλ. Τσίπρας θα μπορούσε να υπογράψει τη συμφωνία και μετά να την πάρει πίσω

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015 18:03
UPD:18:08
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟ

Ο Στέφανος Σαμοΐλης (φωτ. αρχείου) σημείωσε ότι: «Η λίστα κατά κανόνα μέχρι τώρα πήγαινε όπως είχαν εκλεγεί (σ.σ. οι βουλευτές), να επαναλαμβάνεται από τη στιγμή που θεωρούνταν ότι πήγε καλά. Προφανώς ο Πρωθυπουργός θα κρίνει και ζυγίσει τα πράγματα».

A- A A+

Ο Πρωθυπουργός θα μπορούσε να υπογράψει τη συμφωνία και μετά να την πάρει πίσω, δήλωσε, μιλώντας στον Βήμα FM, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης, ο οποίος ψήφισε «όχι» στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα τα οποία τέθηκαν στο πλαίσιο της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής της 12ης Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τη λίστα των επόμενων εκλογών, όταν και εφόσον αυτές γίνουν, είπε ότι μπορεί να μην είναι στη λίστα όσοι ψήφισαν «όχι». 

Όπως είπε, είναι θέμα του Πρωθυπουργού.

ΒΗΜΑ FM

«Η λίστα κατά κανόνα μέχρι τώρα πήγαινε όπως είχαν εκλεγεί (σ.σ. οι βουλευτές), να επαναλαμβάνεται από τη στιγμή που θεωρούνταν ότι πήγε καλά. Προφανώς ο Πρωθυπουργός θα κρίνει και ζυγίσει τα πράγματα» σημείωσε και διερωτήθηκε: 

«Θα είναι έτσι τότε που θα καταρτιστεί η λίστα ή θα έχουν αλλάξει τα πράγματα στη σκέψη και στη δράση;»

Ερωτηθείς αν εννοεί ότι ο Πρωθυπουργός θα υπογράψει συμφωνία και μετά θα την πάρει πίσω, απάντησε: 

«Γιατί όχι; Και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είπε, ότι δέχτηκε τεράστιες πιέσεις και ότι είναι πραξικόπημα ... Εγώ πιστεύω, ότι πια δεν χωρούν πρόχειρες λύσεις, θα πρέπει να δοθεί μια συνολική λύση και η προσπάθεια του Πρωθυπουργού αυτό είναι, μια συνολική λύση, η οποία να είναι βιώσιμη». 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή