Συνάντηση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων με την πρόεδρο της Βουλής

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2005 12:55
A- A A+

«Είναι μεγάλη η τιμή που μας γίνεται αυτή τη στιγμή, κι αυτό αποδίδεται όχι σε μένα προσωπικώς, αλλά στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και στην Αγιοταφική Αδελφότητα, της οποίας η ζωή, η ύπαρξή της και οι αγώνες της για τη διαφύλαξη της μεγάλης αυτής εθνικοθρησκευτικής παρακαταθήκης είναι συνυφασμένες με το Έθνος μας, το Γένος μας». Τα παραπάνω ανέφερε ο νέος Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Θεόφιλος, επισκεπτόμενος την πρόεδρο της Βουλής κυρία ¶ννα Μπενάκη-Ψαρούδα.

«Τα δικαιώματα του Ελληνικού Έθνους, του Ελληνικού Γένους γενικότερα επί των Αγίων Τόπων», υπογράμμισε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, «είναι δικαιώματα αυτοφυή. Και αυτή τη στιγμή, η επίσκεψή μας εδώ αποτελεί μια άλλη μαρτυρία της ευθύνης, την οποία έχουμε αναλάβει ως Έθνος, ως ευσεβές Γένος των Ρωμαίων έναντι των ανθρώπων της ιστορίας και του Θεού, ο οποίος μας ανέθεσε τη διαφύλαξη και τη διατήρηση αυτής της μεγάλης πνευματικής και εθνικής κληρονομιάς».

Η πρόεδρος της Βουλής, αφού καλωσόρισε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, εξέφρασε την αγάπη, τη συμπαράσταση και την οφειλόμενη τιμή προς την Αγιοταφική Αδελφότητα και προς ολόκληρο το Πατριαρχείο. «Είμαστε κοντά σας στους αγώνες που κάνετε και πιστεύω ότι οι προσπάθειές σας θα ευοδωθούν με τη βοήθεια όλων και πρωτίστως του Θεού».

Κατά την εθιμοτυπική επίσκεψη η πρόεδρος της Βουλής ενημερώθηκε για θέματα επικαιρότητας που αφορούν στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή