Χ. Θεοχάρης: Δεν μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση «και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ»

Για κυβέρνηση ειδικού στόχου μίλησε ο βουλευτής του Ποταμιού
Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015 12:27
UPD:12:28
INTIME NEWS

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη (φωτ. αρχείου), ο Πρωθυπουργός μπορεί να βρει πλειοψηφία μέσα από μια νέα συνεργασία για κυβέρνηση ειδικού στόχου, που είναι η έξοδος στις αγορές.

A- A A+

«Η ανευθυνότητα πρέπει να σταματήσει. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ» σχολίασεο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ το πολιτικό σκηνικό που διαμορφώθηκε κατά τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή.

Όπως ανέφερε, «οι ίδιοι βουλευτές θα κληθούν στη συνέχεια να ψηφίσουν τον Προϋπολογισμό που θα βασίζεται στο μνημόνιο. Θα τον καταψηφίσουν;».

Ο κ. Θεοχάρης παράλληλα έκανε λόγο για εγκληματική στάση του Υπουργού των Οικονομικών των πέντε μηνών που δεν στηρίζει την συμφωνία που έφερε ο Υπουργός των πέντε ημερών, ενώ επέκρινε και την Πρόεδρο της Βουλής, η οποία, όπως υποστήριξε ο βουλευτής του Ποταμιού, έκανε ό,τι μπορούσε για να παρακωλύσει τη διαδικασία.

Ερωτηθείς ως προς το τι πρέπει να γίνει, δήλωσε, ότι «δεν είναι ανοικτή επιλογή το ενδεχόμενο εκλογών με την οικονομία σε αυτή την εύθραυστη κατάσταση, γιατί σε αυτή την περίπτωση θα υπήρχε ζήτημα με τις καταθέσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, ο Πρωθυπουργός μπορεί να βρει πλειοψηφία μέσα από μια νέα συνεργασία για κυβέρνηση ειδικού στόχου, που είναι η έξοδος στις αγορές.

Όπως είπε, αυτή η ευκαιρία που έχει η χώρα μας είναι η τελευταία.

«‘Όπως οι ΑΝΕΛ είναι στην κυβέρνηση από επιλογή του Πρωθυπουργού και όχι επειδή ψηφίστηκαν για αυτό, έτσι ο ίδιος μπορεί να βάλει στην κυβέρνηση όποιον θέλει από όσους τη στηρίζουν στο σύνολό της» πρόσθεσε.

Καταλήγοντας σημείωσε:

«Η συμφωνία με τα πολύ επώδυνα μέτρα είναι η συμφωνία του όχι. Είναι η συμφωνία αυτών που χθες ψήφισαν όχι. Γιατί σε αυτούς οφείλεται ο εξάμηνος πειραματισμός της Κυβέρνησης, που κατέληξε να κάνει τα 2 δισ. μέτρων, 12 σήμερα. Φαίνεται πως όσοι χθες ψήφισαν «όχι» με την ίδια ανευθυνότητα ουσιαστικά ζητούν περισσότερα μέτρα- τα μέτρα της δραχμής-που θα πλήξουν μισθούς, συντάξεις και καταθέσεις, γιατί θα χρηματοδοτηθούν αποκλειστικά από τα χρήματα των Ελλήνων και όχι από τα χρήματα των Ευρωπαίων, των Ρώσων ή των Κινέζων».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή