Β. Μεϊμαράκης: Τι παραπάνω ζητάτε από την αντιπολίτευση;

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015 01:13
UPD:05:31
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
A- A A+

Η συναίνεση και η συνεννόηση σας αποσυσπείρωσε, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης και διερωτήθηκε: «Τι παραπάνω ζητάτε από την αντιπολίτευση;».

«Σε τέτοιες ώρες ευθύνης, δεν περίμενα τέτοια συμπεριφορά», ανέφερε και αναρωτήθηκε τι μήνυμα στέλνει η κυβέρνηση στα ξένα κοινοβούλια.

«Εμείς ξέραμε τι σημαίνει διαπραγμάτευση, εσείς κοροϊδεύατε και γελούσατε» είπε και καταλόγισε στον Πρωθυπουργό ότι ήξερε πως αν τελειώσει το πρόγραμμα, θα κλείσουν οι τράπεζες.

Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στον κ. Γιούνκερ και τη στάση που κράτησε ενώ όπως είπε «ο κύριος "Ολαντρέου", τον οποίο κοροιδεύατε, ήδη ψήφισε»

«Δώσατε ψεύτικες υποσχέσεις, υφαρπάξατε την ψήφο του λαού και είστε υπόλογοι» είπε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό.

Ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε ότι η Ν.Δ. δίνει τη στήριξη στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, αλλά και για τα άλλα θέματα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση.

«Μην παρεξηγείτε την αστική ευγένεια, μη νομίζετε πως είναι πολιτική αδυναμία», πρόσθεσε ενώ εκτίμησε ότι είναι καλύτερη μία «κακή συμφωνία» από μία «μη συμφωνία».

Επεσήμανε όμως ότι η συμφωνία φέρει την υπογραφή Τσίπρα - Καμμένου, τους οποίους και χαρακτήρισε υπεύθυνους για την υλοποίησή της, ενώ εκτίμησε ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης των όρων.

Το δικό μας «ναι» είναι χωρίς συναλλαγές σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης, ενώ συνέκρινε τη συμφωνία με το mail Χαρδούβελη.

«Τα δίδακτρα κοστίζουν» είπε, εξηγώντας ότι το κόστος αυξήθηκε λόγο της αργοπορίας της κυβέρνησης. 

«Δεν θα καταθέσουμε πρόταση μομφής»

«Η Ν.Δ. δεν πρόκειται να κάνει πρόταση μομφής, όχι τουλάχιστον αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξερχόμενος της Βουλής. Όπως είπε, η Ν.Δ. στάθηκε συμπαγής. 

«Το Εθνικό Κοινοβούλιο έστειλε το μήνυμα που έπρεπε στην Ευρώπη και κρατάει την Ελλάδα στην πορεία που έχει χαράξει», πρόσθεσε και εκτίμησε ότι ο Πρωθυπουργός «έχει λάβει το μήνυμα και θα πάρει τις δικές του αποφάσεις». 

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογών, διερωτήθηκε «για ποιο λόγο;», ενώ σε ό,τι αφορά τα σενάρια σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, σημείωσε ότι δεν το ζήτησε κανείς και δεν το έχει σκεφτεί. «Θα το σκεφτούμε, αλλά δεν νομίζω ότι θα μετείχαμε, γιατί δεν θεωρώ ότι αυτά είναι λύσεις», συμπλήρωσε. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή