Καμία καταγγελία για προσαγωγές αλλοδαπών, λέει η κυβέρνηση

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2005 16:22
UPD:16:23
A- A A+

Το ρεπορτάζ του BBC για τις προσαγωγές και ανακρίσεις αλλοδαπών υπόπτων τρομοκρατίας, με ανάμιξη των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/12/13/1130205.htm , κλήθηκε να σχολιάσει ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βαγγέλης Αντώναρος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στην Ελλάδα έγιναν 28 προσαγωγές υπόπτων μουσουλμάνων, οι οποίοι ανακρίθηκαν από αγγλόφωνα άτομα.

«Δεν έχει γίνει καμία επίσημη καταγγελία αυτού του είδους», απάντησε ο κ. Αντώναρος, ενώ σε ερώτηση σχετικά με συναφή καταγγελία που έκανε στα ΜΜΕ ο πρόεδρος των πακιστανών μεταναστών στην Ελλάδα, παρέπεμψε στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. «Οι ελληνικές αρχές», τόνισε, «δεν έχουν καμία εμπλοκή», δεδομένου ότι «δεν έχουν λάβει κάποια επίσημη καταγγελία», για να προσθέσει ότι «η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει υπόψη της όσα στοιχεία εδράζονται σε επίσημες καταγγελίες».

Απαντώντας, εξάλλου, σε ερώτηση σχετικά με παλαιότερο περιστατικό «απαγωγής μεταναστών από άγνωστα πρόσωπα διωκτικών αρχών» και τη μήνυση που είχε υποβάλει ο πρόεδρος των πακιστανών μεταναστών, ο κ.Αντώναρος είπε πως «αν έχει υποβληθεί μήνυση τότε μετά βεβαιότητας οι αρχές θα διεξάγουν την έρευνα που απαιτείται να γίνει».

Τέλος, σε ερώτηση αν η ελληνική νομοθεσία επιτρέπει την ανάκριση προσώπων που διαμένουν στην Ελλάδα από ξένες διωκτικές αρχές, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε αρνητικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή