Στη Βουλή η διάταξη για τη συγχώνευση ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2005 18:55
A- A A+

Η διάταξη για τη συγχώνευση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων και του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων έχει στόχο την περαιτέρω ισχυροποίηση του Εθνικού Πρακτορείου Ειδήσεων, τόνισε κατά τη συζήτηση του θέματος στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλή, ο υπουργός Επικρατείας Θεοδωρος Ρουσόπουλος.

Τη συναίνεσή της για τη συνένωση των δύο Πρακτορείων εξέφρασε και η αξιωματική αντιπολίτευση, δηλώνοντας πως θα υπερψηφίσει την εν λόγω διάταξη. Θετική χαρακτήρισε τη διάταξη και ο ΣΥΝ, υπό την προϋπόθεση ότι θα προστατευθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ επιφυλάξεις εξέφρασε το ΚΚΕ

Όπως σημείωσε ο κ. Ρουσόπουλος, με τη συγχώνευση των δύο πρακτορείων εξασφαλίζεται ο περιορισμός των εξόδων και παράλληλα η αύξηση των εσόδων. Μόνο από τη συνένωση των ιστοσελίδων, υπολογίζεται ότι το ετήσιο κέρδος για τα Πρακτορεία θα είναι 60.000 ευρώ, δηλαδή 5.000 ευρώ μηνιαίως, παρατήρησε ο υπουργός Επικρατείας.

Παράλληλα, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την επέκταση της δραστηριότητας του ενιαίου Πρακτορείου σε χώρες της ευρύτερης περιοχής μας. Ήδη, όπως έκανε γνωστό ο κ. Ρουσόπουλος, δοκιμαστικά έχει ξεκινήσει να εκδίδεται το βαλκανικό δελτίο από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Προτεινόμενα για εσάς