Κρίσιμη δοκιμασία για την κυβέρνηση στη Βουλή

Σε Επιτροπές και Ολομέλεια το ν/σ με τα προαπαιτούμενα
Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015 09:07
UPD:09:38
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Όλη η διαδικασία θα τελειώσει το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση.

A- A A+

Στις σημερινές διαδικασίες στη Βουλή, που αναμένεται να προδιαγράψουν τις μελλοντικές εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, κυρίως στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, στρέφεται το ενδιαφέρον.

Το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα αναμένεται να εισαχθεί στις 10 το πρωί στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η συνεδρίαση θα έχει ολοκληρωθεί 1 με 2 το μεσημέρι.

Θα ακολουθήσει σύντομη συνεδρίαση της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής, ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρει η Ολομέλεια της Βουλής, περίπου στις 3 το μεσημέρι. Όλη η διαδικασία θα τελειώσει αργά τη νύχτα.

Κυβερνητικές πηγές εξέφραζαν χθες την εκτίμηση ότι μετά την ψήφιση της συμφωνίας θα πραγματοποιηθούν αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, σημειώνοντας μάλιστα ότι δεν θα πρόκειται μόνο για αλλαγές που θα αφορούν υπουργούς που διαφωνούν με τη συμφωνία, αλλά για έναν πιο ευρύ ανασχηματισμό που θα αφορά την καλύτερη λειτουργία της κυβέρνησης.

Απέρριπταν παράλληλα το ενδεχόμενο να αλλάξει η κομματική σύνθεση της κυβέρνησης και σημείωναν ότι ο Πρωθυπουργός δεν θεωρεί ηθική και υπεύθυνη στάση να αφήσει τη θέση του από τη στιγμή που έφερε τη συμφωνία.

Στο στρατόπεδο των ΑΝΕΛ έχουν ξεκαθαρίσει από την πλευρά τους ότι θα ψηφίσουν μόνο τα μέτρα που συμφωνήθηκαν στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή