Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2005 07:00

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

A- A A+

Iσχυρές βροχές και καταιγίδες,κυρίως στα ανατολικά και νότια και θυελλώδεις ανέμους, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το απόγευμα θα βρέξει. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί έως πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 1 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές, που βαθμιαία στα νοτιοδυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί, στα βόρεια μέτριοι έως ισχυροί και στα νότια πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές, που βαθμιαία θα ενταθούν και στις νοτιότερες περιοχές θα εκδηλωθούν καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά των βορειότερων περιοχών. Ανεμοι: Στα βόρεια, βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και στα νότια, νότιοι νοτιοανατολικοί πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις, με εξασθένηση αργότερα. Θερμοκρασία: Από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές, που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες, κυρίως στις δυτικότερες περιοχές. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα αρχίσουν βροχές, που τη νύχτα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και στα νότια, νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις, με ασθενείς βροχές, που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους, ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί, που γρήγορα θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θερμοκρασία

Νεφώσεις με βροχές από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Λίγες νεφώσεις στη βορειο-δυτική Ελλάδα, προβλέπει για αύριο, Πέμπτη η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα, αρχικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές, θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, θα σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα βαθμιαία στην ηπειρωτική Ελλάδα θα σταματήσουν και στην υπόλοιπη χώρα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως πολύ ισχυροί, που θα στραφούν έως το βράδυ σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρσία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή