Μ. Σπυράκη: Για να έρθουν τα χρήματα στην Ελλάδα, η Κομισιόν πρέπει να πληρώνει εγκαίρως

Παρέμβαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015 17:31
UPD:17:32
Μαρία Σπυράκη

«Για να έρθουν στην Ελλάδα τα χρήματα που δικαιούται, πρέπει η Κομισιόν να πληρώνει στην ώρα της» τόνισε χαρακτηριστικά η Μαρία Σπυράκη (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Για να έρθουν στην Ελλάδα τα χρήματα που δικαιούται, πρέπει η Κομισιόν να πληρώνει στην ώρα της, υποστήριξε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, κατά τη διάρκεια παρέμβασή της στην Επιτροπή Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όπως εξήγησε, η Ελλάδα στο πλαίσιο της συμφωνίας που συνομολόγησε ο Πρωθυπουργός με τους εταίρους, πρόκειται να λάβει σε προκαταβολές σημαντικό μέρος των πόρων της Πολιτικής Συνοχής που ανέρχονται σε 35 δισεκατομμύρια ευρώ μαζί με την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Συνεχίζοντας, ζήτησε να καλυφθούν άμεσα αυτές οι έκτακτες χρηματοδοτικές ανάγκες  δεδομένου ότι οι καθυστερήσεις στις πληρωμές των διαρθρωτικών ταμείων είναι μεγάλες και   αγγίζουν τα 24,7 δισεκατομμύρια για την προηγούμενη προγραμματική περίοδο .

«Για να έρθουν στην Ελλάδα τα χρήματα που δικαιούται, πρέπει η Κομισιόν να πληρώνει στην ώρα της» τόνισε χαρακτηριστικά η Μαρία Σπυράκη και υπογράμμισε ότι το φαινόμενο αυτό φαίνεται να μην αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά από τον προτεινόμενο προϋπολογισμό, καθώς όπως σημείωσε υπάρχει μείωση του σχετικού διαθέσιμου ποσού σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή