Νύχτες Πρεμιέρας: Παράταση προθεσμίας υποβολής ταινιών μικρού μήκους, έως τις 20 Ιουλίου

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015 20:34
UPD:20:35

Το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, στηρίζει για 4η συνεχόμενη χρονιά τους νέους Έλληνες σκηνοθέτες.

A- A A+

Κατανοώντας τη δύσκολη χρονική συγκυρία και κατόπιν έντονης απαίτησης πολλών σκηνοθετών, οι οποίοι βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης της ταινίας τους, οι Νύχτες Πρεμιέρας ανακοίνωσαν την παράταση στην προθεσμία υποβολής των ταινιών.

Το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, στηρίζει για 4η συνεχόμενη χρονιά τους νέους Έλληνες σκηνοθέτες και τους προσκαλεί να συμμετάσχουν στο Διαγωνιστικό Τμήμα Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους.

Κάθε ελληνική ταινία μικρού μήκους που έχει ολοκληρώσει την παραγωγή της από τον Σεπτέμβριο του 2014 μπορεί να συμμετάσχει στο Διαγωνιστικό Τμήμα και δεν απαιτείται αποκλειστικότητα προβολής ή ελληνική πρεμιέρα της ταινίας.

Η προθεσμία υποβολής των ταινιών μικρού μήκους παρατείνεται μέχρι και τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015. Οι ταινίες που θα επιλεχθούν, θα προβληθούν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, ενώ ειδική κριτική επιτροπή θα απονείμει τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας (χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ), Β' και Γ' Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερου Σεναρίου.

Η διαδικασία υποβολής γίνεται για δεύτερη χρονιά σε συνεργασία με τη διεθνή πλατφόρμα MoviBeta, εξασφαλίζοντας αποκλειστικά για τις ελληνικές και κυπριακές συμμετοχές δωρεάν υποβολή στην πλατφόρμα.

Η σύνθεση της κριτικής επιτροπής για το φετινό διαγωνιστικό τμήμα ελληνικών ταινιών μικρού μήκους έχει πρόεδρο την  Ελένη Κοσσυφίδου (παραγωγό) και μέλη τους: Ρηνιώ Δραγασάκη (σκηνοθέτη), Μαρία Καλλιμάνη (ηθοποιό), Άκη Καπράνο (δημοσιογράφο) και Λέανδρο Ντούνη (Sound Designer).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία υποβολής των ταινιών: 210 6061413 -  [email protected]  - www.aiff.gr

naftemporiki.gr
 

Προτεινόμενα για εσάς