Διαφωνεί με τα μέτρα αλλά στηρίζει Αλ. Τσίπρα ο Π. Καμμένος

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015 19:37
UPD:21:06
ΕΡΤ

Δείτε τις δηλώσεις.

A- A A+

Ο Πρωθυπουργός αντιμετώπισε χθες ένα πραξικόπημα υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, τονίζοντας ότι «θα προχωρήσουμε μαζί προκειμένου ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση να διεκδικήσουμε το δίκιο μας».

«Η συμφωνία που είχε που είχε επιτευχθεί στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ήταν μία συμφωνία για την οποία υπήρχαν διαβεβαιώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, ότι θα γινόταν αποδεκτή από το Eurogroup» ανέφερε ο κ. Καμμένος. Όπως είπε, στη διαμόρφωση αυτης της συμφωνίας, συμμετείχε και η γαλλική ομάδα διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο ίδιος προσωπικά έκαναν ιδιαίτερες διαπραγματεύσεις για τα θέματα της Άμυνας και των νησιών, τα οποία χαρακτήρισε «κόκκινες γραμμές».

Η συμφωνία αυτή, συνέχισε, έλαβε την έγκριση της πλειοψηφίας των βουλευτών και επανέλαβε ότι οι εταίροι είχαν υποσχεθεί ότι θα γίνει αποδεκτή.

Συνεχίζοντας, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι αυτή η συμφωνία «παραβιάστηκε πλήρως» με τον Πρωθυπουργό να αντιμετωπίζει ένα πραξικόπημα εκ μέρους της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Φινλανδίας και των χωρών της Βαλτικής.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, ο Πρωθυπουργός εκβιάστηκε και απειλήθηκε με κατάρρευση των τραπεζών και ολικό «κούρεμα» των καταθέσεων, με τον εκβιασμό να διαρκεί μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο Πρωθυπουργός απέναντι στον εκβιασμό και μην έχοντας άλλη δυνατότητα, έφτασε στο σημείο να κάνει μία συμφωνία, η οποία, όπως ξεκαθάρισε ο κ. Καμμένος, είναι έξω και πέρα από τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών.

«Παρά τις διαφορές μας, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σε ένδειξη καλής θέλησης και παρά το ότι ήταν αντίθετη στη συνείδησή μας, συμφωνήσαμε. Σε αυτή όμως τη συμφωνία που φέρνει νέα δεδομένα, μιλάει για 50 δισ. εγγυήσεις της δημόσιας περιουσίας, μιλά για διατάξεις αλλαγών νόμου που οδηγεί σε κατασχέσεις σπιτιών, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε» ανέφερε.

«Στην κοινοβουλευτική δημοκρατία υπάρχουν διαδικασίες που σεβόμαστε. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα κάνουμε κοινοβουλευτική ομάδα και θα λειτουργήσουν και τα όργανα του κινήματος» πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας, επανέλαβε ότι η προσπάθεια του Πρωθυπουργού είχε τη συμπαράσταση των Ελλήνων και ότι η κίνηση των εταίρων αποτελεί πραξικόπημα.

«Θα προχωρήσουμε μαζί προκειμένου ο ελληνικός λαός και η νόμιμη κυβέρνηση να διεκδικήσουμε το δίκιο μας» ανέφερε, αλλά εξήγησε ότι άλλαξαν πολλά από χθες το βράδυ.

«Στη δημοκρατία υπάρχουν οι διαδικασίες που θα οδηγήσουν σε λύση» σημείωσε ο κ. Καμμένος και εκτίμησε ότι ο Πρωθυπουργός δεν μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο, ενώ υπογράμμισε ότι η Βουλή έχει τον λόγο.

«Θα παραμείνουμε μαζί για να αγωνιστούμε. Αλλά σε κυβέρνηση δήθεν εθνικού σκοπού δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε, με εταίρους που «τα έδιναν όλα» την όλα που πάλευε ο Πρωθυπουργός, ακρωτηριάζοντας την προσπάθειά του. Εννοώ τους αρχηγούς της Ν.Δ. και του Ποταμιού», τόνισε ο κ. Καμμένος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή