ΓΣΕΕ: Η μεγαλύτερη συγκέντρωση από το 2001

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2005 15:30
UPD:16:16
A- A A+

Για την πιο επιτυχημένη και τη μεγαλύτερη συγκέντρωση από το 2001, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, σε δηλώσεις του για τη συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της Συνομοσπονδίας.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ πραγματοποιήθηκε στο Πεδίον του Αρεως και ακολούθησε πορεία, υπό καταρρακτώδη βροχή, προς το υπουργείο Οικονομίας και τη Βουλή. Χωριστή συγκέντρωση οργάνωσε το ΠΑΜΕ.

Συγκεντρώσεις διοργανώθηκαν τόσο στη Θεσσαλονίκη -απ'όπου πλήθος εργαζομένων κατέβηκε με έντεκα βαγόνια του ΟΣΕ και πούλμαν για να συμμετάσχει στη συγκέντρωση της Αθήνας-, όσο και στον Πειραιά. Το λιμάνι του Πειραιά νέκρωσε καθώς δεν εκτελέστηκε κανένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο, ενώ υπήρξε μεγάλη προσυγκέντρωση εργαζομένων στο σταθμό του Ηλεκτρικού. Την ίδια ώρα μέλη απεργιακών επιτροπών εμπόδισαν υπαλλήλους πολυκαταστημάτων να προσέλθουν στην εργασία τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ η συμμετοχή στην απεργία στους μεγάλους κλάδους του δημόσιου τομέα άγγιξε το 90%.

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει τα επεισόδια που προκάλεσαν αναρχικοί που παρείσφρησαν στην πορεία (έκαψαν περιπολικό, ρίχνοντας βενζίνη και στον οδηγό του, ενώ επιτέθηκαν και κατά δημοσιογράφων που έσπευσαν να καλύψουν τα επεισόδια), ο κ. Πολυζωγόπουλος έκανε λόγο για προβοκάτσια που ως στόχο έχει να αμαυρώσει το εργατικό κίνημα.

Ένταση σημειώθηκε και έξω απο τα γραφεία της ΔΕΗ στη Χαλκοκονδύλη, όταν απεργοί εμπόδισαν υπαλλήλους να μπουν στο κτίριο για να εργαστούν.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και αύριο με 24ωρη απεργία σε ΔΕΚΟ και μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ σήμερα από τις έξι το απόγευμα διακόπτονται τα δρομολόγια Μετρό και Ηλεκτρικού.

Αύριο στις 18:00, οι απεργοί θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή