Οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης περί απαγωγών Πακιστανών

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2005 17:37
A- A A+

Στη μήνυση για την υπόθεση των πακιστανών μεταναστών στην Αθήνα που σύμφωνα με καταγγελίες απήχθησαν και υπεβλήθησαν σε ανακρίσεις, αναφέρθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αναστάσης Παπαληγούρας.

Όπως είπε ο κ. Παπαληγούρας πληροφορήθηκε για την εν λόγω μήνυση χθες μετά από σχετική αναφορά του δικηγόρου τους στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον κ. υπουργό, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ακολούθησε τη συνήθη διαδικασία με την οποία διεκπεραιώνει 210.000 μηνύσεις το χρόνο για την ασυνήθη αυτή υπόθεση. Όπως διευκρίνισε, το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν ενημερώθηκε - και τυπικά δεν υπήρχε τέτοια υποχρέωση στο πλαίσιο της ανεξάρτητης λειτουργίας της εισαγγελικής αρχής.

Όπως επίσης έκανε γνωστό, ήδη ζήτησε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να παραγγείλει τη διενέργεια της έρευνας κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, «ώστε να μην απομείνει καμιά σκιά και καμιά αμφιβολία για την υπόθεση αυτή».

Κατηγορηματική διάψευση Βουλγαράκη

Τις καταγγελίες για απαγωγή Πακιστανών από ελληνικές ή ξένες υπηρεσίες επί ελληνικού εδάφους διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Βουλγαράκης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «προβοκάτσια ή φάρσα»;

Όπως τόνισε, «ούτε υπήρξε, ούτε υπάρχει, ούτε θα υπάρξει τέτοια υπόθεση για τις ελληνικές αρχές», χαρακτηρίζοντας τις καταγγελίες ύποπτες και σκόπιμες. Ο κ. Βουλγαράκης χαρακτήρισε επίσης ανόητους τους ισχυρισμούς για δράση βρετανών πρακτόρων στο ελληνικό έδαφος. «Εχουμε πολύ καλή επαφή και συνεργασία με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ούτε υπήρχε, ούτε υπάρχει λόγος για τέτοια δράση», είπε ο κ. Βουλγαράκης και πρόσθεσε ότι το ελληνικό Σύνταγμα τηρείται από όλους στην ελληνική επικράτεια.

Αναφερόμενος στο σχετικό ρεπορτάζ του BBC, ο κ. υπουργός σημείωσε πως δεν προσέφερε κανένα νέο στοιχείο πέρα από αυτά που έχει διαψεύσει η κυβέρνηση από τον περασμένο Αύγουστο. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης παρέπεμψε και σε σχετική διάψευση που έκανε και ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Τζακ Στρο, ο οποίος δήλωσε πως οι εν λόγω καταγγελίες κινούνται στη σφαίρα της φαντασίας.

Ο κ. Βουλγαράκης πρόσθεσε ότι είχε συνάντηση με τον πακιστανό πρέσβη στην Αθήνα, ο οποίος βεβαίωσε ότι, ούτε η πρεσβεία του Πακιστάν, ούτε άλλες πακιστανικές αρχές έχουν λάβει καταγγελία με αυτό το περιεχόμενο.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή