Βουλή: «Χώρο και χρόνο» για τη χώρα επιδιώκει η κυβέρνηση λέει ο Δ. Βίτσας

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015 17:09
UPD:17:12
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

«Πέντε μήνες διαπραγματευτήκαμε σκληρά για μια συμφωνία βιώσιμη, που θα αναδιανέμει τα βάρη σε όσους κατέχουν τον πλούτο», είπε ο Δ. Βίτσας.

A- A A+

Η κυβέρνηση επιδιώκει «χώρο και χρόνο» για την χώρα, τόνισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας κατά την συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής του νομοσχεδίου για τη διαπραγμάτευση και σύναψη δανειακής σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕSM). Διατύπωση ότι η κυβέρνηση δεν θα πάρει σε ρήξη ζήτησε η Ν. Δ.

«Πέντε μήνες διαπραγματευτήκαμε σκληρά για μια συμφωνία βιώσιμη, που θα αναδιανέμει τα βάρη σε όσους κατέχουν τον πλούτο», είπε ο Δ. Βίτσας δεσμευόμενος ότι η τελική συμφωνία θα έλθει στη Βουλή.

Επιδιώκουμε συμφωνία που να λέει ότι χρέος δεν είναι βιώσιμο, που δεν θα αποτελεί τροχοπέδη στην οικονομία και θηλιά στην κοινωνική ζωή, υπογράμμισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «»ένα είδος συμφωνίας που δεν ικανοποιεί καμία πλευρά, αλλά εκπληρώνει μια εκατέρωθεν ανάγκη».

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της συμφωνίας είπε ότι υπάρχουν «κάποια υφεσιακά μέτρα, αλλά είμαστε εδώ για να τα αποτρέψουμε».

«Στο μενού υπάρχουν δύο πιάτα: συμφωνία ή στήριξη της χειμαζόμενης από ανθρωπιστικής κρίσης Ελλάδα», υποστήριξε ο Εισηγητής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος ζήτησε να υπάρξει ρητή δέσμευση στο κείμενο του νομοσχεδίου ότι η κυβέρνηση δεν θα επιλέξει την ρήξη. «Εμείς δεν δίνουμε συμφωνία σε μέτρα και δεν πρόκειται να στηρίξουμε την κυβέρνηση», είπε.

Συνέχισε: «εμείς ζητά μία και μόνη αλλαγή: την ρητή δέσμευση ότι δεν θα γυρίσει την Κυριακή χωρίς να φέρει συμφωνία παραμονής στο ευρώ. Το μείγμα των μέτρων, δικός σας λογαριασμός. Αν θέλετε να θυσιάσετε συντάξεις π.χ. για να πάρετε κάτι στα εργασιακά που είναι η εκλογική σας πελατεία, δικός σας θέμα».

«Σε καμία περίπτωση δεν σας εξουσιοδοτούμε για να πάτε σε ρήξη. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να πραγματοποιηθεί η σύνοδο0ς των 28 με ατζέντα πως θα στηρίξουμε την χειμαζόμενη Ελλάδα», πρόσθεσε.

Newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή