«Στη σωστή κατεύθυνση» η ελληνική πρόταση είπε ο Γιούνκερ στον Θεοδωράκη

«Τα 35 δισ. ευρώ είναι εδώ και σας περιμένουν» τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν
Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015 13:50
UPD:13:52
EPA/OLIVIER HOSLET

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης (αριστερά) και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες.

A- A A+

Ο κ. Γιούνκερ μελετά την ελληνική πρόταση και η πρώτη εκτίμηση είναι πως κινείται στη σωστή κατεύθυνση, δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μετά τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Κομισιόν.

«Υπάρχει μελέτη της ελληνικής πρότασης, η πρώτη εκτίμηση είναι ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση μένει να δούμε κάποιες λεπτομέρειες και να δουν και οι θεσμοί τις δικές τους λεπτομέρειες», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης.

Πρόσθεσε επίσης ότι «τα περισσότερα πράγματα που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση είναι παλιότερες προτάσεις του προέδρου Γιούνκερ που κάποια στιγμή απορρίφθηκαν και τώρα επανέρχονται», αν και όπως σημείωσε «δεν είναι η ώρα για έναν τέτοιο απολογισμό».

«Ο πρόεδρος μου επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μπορέσει η Ελλάδα να κάνει μια καλή συμφωνία. Είναι φίλος της Ελλάδας εμείς σε αυτό δεν βάζουμε κανέναν αστερίσκο γιατί ξέρουμε πόσα έχει προσφέρει ο κ. Γιούνκερ στην ελληνική υπόθεση και ελπίζουμε ότι και η κυβέρνηση μέχρι τέλους θα επιμείνει σε αυτή την ευρωπαϊκή λύση που εμείς έχουμε επιλέξει», συνέχισε ο κ. Θεοδωράκης.

Εκτίμηση ακόμη ότι «οι Έλληνες βουλευτές είναι αποφασισμένοι ότι ο ελληνικός λαός θέλει λύση» και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «το ελληνικό κοινοβούλιο με μεγάλη πλειοψηφία θα εξουσιοδοτήσει την κυβέρνηση για λύση».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ποταμιού, στη συνάντηση με τον κ. Θεοδωράκη ο κ. Γιούνκερ είπε ότι «δεν μας ενδιαφέρουν οι κυβερνήσεις, αλλά ο ελληνικός λαός» και πρόσθεσε πως «τα 35 δισ. ευρώ είναι εδώ και σας περιμένουν».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν δεσμεύθηκε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί  με άμεσες διαδικασίες  να ενισχύσει απευθείας την επιχειρηματικότητα με ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα, ώστε τα 35 δισ. ευρώ να πάνε κατευθείαν στην αγορά τα επόμενα δύο με τρία χρόνια και να μην περιμένουν την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή