Έντονη αντίδραση Αλαβάνου για κείμενο της Ιεράς Συνόδου

«Ο κ. Χριστόδουλος να ακολουθήσει το παράδειγμα Ειρηναίου»
Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2005 14:34
A- A A+

Για χυδαία επίθεση κατά του κοινοβουλίου μέσω κειμένου της Ιεράς Συνόδου, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέκος Αλαβάνος, ζητώντας την παρέμβαση της προέδρου της Βουλής και της υπουργού Παιδείας.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος του ΣΥΝ κατέθεσε κείμενο της Ιεράς Συνόδου που απευθύνεται στους πιστούς και στο οποίο -όπως είπε- επιτίθεται κατά των βουλευτών.

«Κυκλοφόρησε σήμερα ένα κείμενο το οποίο προέρχεται από την Ιερά Σύνοδο και θα διαβαστεί στους ναούς κατά την Κυριακάτικη Ακολουθία. Το κείμενο αυτό αναφέρεται στα μέλη αυτά του Κοινοβουλίου, όπως είναι οι έξι βουλευτές του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, αλλά και άλλοι συνάδελφοι που κατέθεσαν πρόταση για τη διάκριση των αρμοδιοτήτων μεταξύ Εκκλησίας και Κράτους. Έχει ακραίους χαρακτηρισμούς, μας ονομάζει "νέους Διοκλητιανούς". Θυμίζω ότι ο ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός ήταν ένας σφαγέας των χριστιανών», τόνισε ο κ. Αλαβάνος και πρόσθεσε:

«Και όχι μόνο αυτό. Καταλήγει το κείμενο με μια απειλή προς τη Βουλή. Λέει ότι "οι μεγάλες αποφάσεις όπως ο διαχωρισμός Εκκλησίας και Κράτους ανήκουν στον Ελληνικό λαό και όχι σε πρόσωπα, τα οιαδήποτε πρόσωπα" και είστε εσείς κ. υπουργέ ένα από τα οιαδήποτε πρόσωπα, οι βουλευτές της συμπολίτευσης, της αντιπολίτευσης, των κομμάτων της αριστεράς».

«Ζητώ την παρέμβαση της προέδρου της Βουλής και της υπουργού Παιδείας γιατί νομίζω ότι πάμε σε ακραίες καταστάσεις, όχι παρέμβασης του Αρχιεπισκόπου στην πολιτική, αλλά καλλιέργειας μιας ακροδεξιάς πολιτικής. Ίσως η καλύτερη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει στην ίδια την Εκκλησία ο Αρχιεπίσκοπος είναι να ακολουθήσει το παράδειγμα του πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή