Σύσκεψη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για τον κλάδο της υγείας

«Στόχος μας είναι έμπρακτα, όχι στα λόγια, αλλά με πράξεις»
Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2015 22:59
UPD:10/07/2015 13:43
ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Στόχος μας είναι έμπρακτα, όχι στα λόγια, αλλά με πράξεις, να σταθούμε δίπλα σε όλους αυτούς που αγωνίζονται για την πρωτοβάθμια υγεία» σχολίασε ο κ. Μπακογιάννης (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τομέας της υγείας στην Στερεά Ελλάδα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, κατόπιν πρωτοβουλίας του περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη.

Με βασικό στόχο την εξασφάλιση της ομαλής και απρόσκοπτης λειτουργίας των μονάδων υγείας, έγινε μία ουσιαστική συζήτηση και ο κ. Μπακογιάννης ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις δράσεις που προτίθεται να υλοποιήσει η Περιφέρεια, στο πλαίσιο μίας ολοκληρωμένης στρατηγικής κοινωνικής αλληλεγγύης που έχει αναπτύξει, ως απάντηση στις ανάγκες που γεννήθηκαν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προβαίνει άμεσα στις εξής δράσεις:

1.  Σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την 5η ΥΠΕ για την παροχή οικονομικής βοήθειας για την αγορά αναλωσίμων.

2.  Παροχή καυσίμων για την κίνηση των ασθενοφόρων, όταν καθίσταται ανάγκη.

3.  Παροχή επιδόματος στους επικουρικούς ιατρούς και τους ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου που θα υπηρετούν σε περιοχές άγονες, απομακρυσμένες και προβληματικές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μέχρι του ποσού των 400 ευρώ - ανά ιατρό- μηνιαίως για όλη την διάρκεια της θητείας τους.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, από την πλευρά της Περιφερειακής Αρχής, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας, κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Κωνσταντίνος Μπακομήτρος, και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και γιατροί Γιάννης Περγαντάς και Γιάννης Ταγκαλέγκας.

«Στόχος μας είναι έμπρακτα, όχι στα λόγια, αλλά με πράξεις, να σταθούμε δίπλα σε όλους αυτούς που αγωνίζονται για την πρωτοβάθμια υγεία» σχολίασε ο κ. Μπακογιάννης.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή