Μπάσκετ: Κορυφαίος τεχνικός της Α1 ο Σφαιρόπουλος

Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2015 20:19
UPD:20:23
INTIME SPORTS

Ο Σφαιρόπουλος ήταν πρώτος στις προτιμήσεις των φιλάθλων (2.024 ψήφοι), των εκπροσώπων των ΜΜΕ, των συναδέλφων του και των αρχηγών των ομάδων (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Τα επιτεύγματά του δεν ήταν και λίγα κατά την παρελθούσα αγωνιστική περίοδο, ως εκ τούτου λοιπόν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναδείχθηκε δικαίως ως ο κορυφαίος τεχνικός στην Α1 Ανδρών.

Ο Έλληνας προπονητής ανέλαβε τον Ολυμπιακό μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου, χωρίς να έχει την παραμικρή συμμετοχή στο μεταγραφικό σχεδιασμό που είχε προηγηθεί.

Παρόλα ταύτα κατόρθωσε να οδηγήσει τους «ερυθρόλευκους» στην κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος μετά το 2012, με sweep μάλιστα επί του Παναθηναϊκού, καθώς και στον τελικό της Ευρωλίγκας, αποκλείοντας την Μπαρτσελόνα με μειονέκτημα έδρας στα προημιτελικά και την «υπερδύναμη» ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον ημιτελικό.

Ο Σφαιρόπουλος ήταν πρώτος στις προτιμήσεις των φιλάθλων (2.024 ψήφοι), των εκπροσώπων των ΜΜΕ, των συναδέλφων του και των αρχηγών των ομάδων. 

«Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και πάνω από όλα εκείνο που μετράει είναι η ομαδική προσπάθεια του Ολυμπιακού. Έχω επισημάνει και στο παρελθόν ότι πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες και σε εκείνους ανήκουν τα εύσημα, γιατί έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Ο τίτλος του καλύτερου προπονητή του πρωταθλήματος αυξάνει τις υποχρεώσεις μας εν όψει της νέας σεζόν» υπογράμμισε ο 48χρονος τεχνικός.

«Πρέπει να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ομάδα του Ολυμπιακού. Η σημερινή τιμή, ωστόσο, δεν ανήκει μόνο σε μένα, αλλά και σε όλους τους συνεργάτες μου, που έκαναν μεγάλη προσπάθεια σε όλη την διάρκεια της σεζόν για να συμβάλλουν στην καλύτερη προετοιμασία της ομάδας» πρόσθεσε.

Με τον Σφαιρόπουλο στον πάγκο ο Ολυμπιακός μέτρησε 26 συνεχείς νίκες στην Α1, καταγράφοντας το δεύτερο μεγαλύτερο σερί στην ιστορία του μετά από εκείνο του Ντούσαν Ιβκοβιτς την περίοδο 2010-2011, με 31 σερί νίκες σε κανονική περίοδο και πλέι οφ. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις