Ξεκίνησε το κυβερνητικό «μασάζ» για τη συμφωνία

Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2015 15:23
UPD:15:40
FOSPHOTOS/Panayiotis Tzamaros
A- A A+

Του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Από τη Βουλή κατευθείαν στο Μαξίμου και στη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου μετέβη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την πρόταση της κυβέρνησης για τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα (prior actions) ανά χείρας.

Όπως έγραψε το πρωί το naftemporiki.gr η ελληνική πρόταση θα σταλεί απόψε αργά το απόγευμα στον ESM και στους θεσμούς, ενώ στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να διατηρηθεί πάση θυσία το κλίμα πως βρισκόμαστε «σε τροχιά συμφωνίας» εντός του Σαββατοκύριακου ακόμη και αν τα «prior actions» θεωρούνται και είναι «βαριά».

Σε πρώτη φάση ο Πρωθυπουργός επιθυμεί να περάσει τα μέτρα από το κυβερνητικό συμβούλιο ενώ αμέσως μετά θα συνεχίσει το κυβερνητικό «μασάζ» στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν μεταβεί στο κυβερνητικό συμβούλιο ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στη Βουλή όπου συζητείτο το ν/σ για την ιθαγένεια και έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη πάντως η Αριστερή Πλατφόρμα αντέδρασε τόσο δια στόματος του Παναγιώτη Λαφαζάνη όσο και μέσω της ιστοσελίδας Iskra.gr που απηχεί τις απόψεις της ισχυρής μειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΡΤ

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης το πρωί ήταν κάτι παραπάνω από σαφής: «Δεν θέλουμε», είπε, «στα δύο αποτυχημένα μνημόνια να προσθέσουμε ένα τρίτο μνημόνιο σκληρής λιτότητας, βασάνων και στερήσεων του ελληνικού λαού χωρίς μάλιστα να δίνεται καμία προοπτική στον τόπο».

Στην ιστοσελίδα iskra.gr «ανέβηκε» κείμενο υπό τον τίτλο: «Από Σύνοδο σε Σύνοδο Σύρεται το Ελληνικό Λαϊκό Αίτημα για Αξιοπρέπεια» και με κεντρική ιδέα: «Η Ελλάδα να ακολουθήσει μέχρι τέλους το μεγάλο “Όχι” του δημοψηφίσματος».

Στον αντίποδα οι Γ. Δραγασάκης, Γ. Σταθάκης, Γ. Πανούσης, Σπ. Σαγιάς και Δ. Μάρδας κάλεσαν τον Πρωθυπουργό να καταλήξει σε συμφωνία πάση θυσία μέχρι την ερχόμενη Κυριακή. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή