Ένσταση ακυρότητας της προδικασίας και ανάκρισης υπέβαλε ο συνήγορος του Ν. Μιχαλολιάκου

Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2015 15:18
UPD:15:24
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ο κατηγορούμενος, Νίκος Μιχαλολιάκος (φωτ. αρχέιου) μέσω του συνηγόρου του, υποστηρίζει ότι  το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης που αντιμετωπίζει δεν εξειδικεύεται στο κατηγορητήριο με την απόδοση συγκεκριμένων παράνομων πράξεων.

A- A A+

Άκυρη είναι σύμφωνα με τον συνήγορο του Νίκου Μιχαλολιάκου, η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής.  Ο κ. Μιχαλόλιας υπέβαλε ένσταση ακυρότητας της προδικασίας και της κύριας ανάκρισης υποστηρίζοντας ότι το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του κ. Μιχαλολιάκου είναι παντελώς αόριστο.

Ο κατηγορούμενος, μέσω του συνηγόρου του, υποστηρίζει ότι  το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης που αντιμετωπίζει δεν εξειδικεύεται στο κατηγορητήριο με την απόδοση συγκεκριμένων παράνομων πράξεων. Παράλληλα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος τονίζει στην ένσταση που κατέθεσε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων πως κατά την διάρκεια της σύλληψης του παραβιάστηκαν δικαιώματα του, τα οποία κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα και την ΕΣΔΑ (άρθρα 6, 14),  καθώς δεν του δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος για να επικοινωνήσει με τον συνήγορο υπεράσπισης του και δεν του χορηγήθηκε-εγκαίρως-το εις βάρος του αποδεικτικό υλικό και τα σχετικά έγγραφα της δικογραφίας.

Για το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής ο δικηγόρος του Νίκου Μιχαλολιάκου υποστήριξε πως η ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του αφού είχε παρέλθει η χρονική προθεσμία που ορίζει το Σύνταγμα για να δώσει άδεια η Βουλή για την άρση της ασυλίας του (εντός τριμήνου) για την εν λόγω κατηγορία. Όπως τόνισε ο κ. Μιχαλόλιας έπρεπε οι ειδικές εφέτες ανακρίτριες, μετά την παραβίαση της προθεσμίας που θέτει ο νόμος, να αποστείλουν νέο αίτημα στη Βουλή για την άρση της ασυλίας του αντί να του απαγγείλουν την συμπληρωματική κατηγορία και να τον καλέσουν σε νέα απολογία για την υπόθεση.

Επιπλέον, ο κ. Μιχαλόλιας υποστήριξε πως μη νομίμως παρέμειναν στη δικογραφία ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των κατηγορουμένων, ότι παραβιάστηκε το τεκμήριο αθωότητας τους και ότι δεν έγινε δεκτό το αίτημα τους για την εξέταση μαρτύρων υπεράσπισης.

Αναφερόμενος στην παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας τόνισε, μεταξύ άλλων,  «πως ο τότε Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, παρουσίασε τις συλλήψεις των μελών της Χρυσής Αυγής ως "κυβερνητική επιτυχία" όπως προκύπτει από δημοσιεύματα της εποχής».   

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή