Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2005 07:00

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

A- A A+

Ασθενείς βροχές, μικρής διάρκειας, στη Δυτική Ελλάδα με μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους και στα νότια πελάγη ισχυρούς, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Τοπικές νεφώσεις. Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι μικρής διάρκειας. Ανεμοι: Ασθενείς και τοπικά βορειοδυτικοί μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από μηδέν (0) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με πρόσκαιρες ασθενείς βροχές, κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς ασθενείς μέχρι μέτριους. Θερμοκρασία: Από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι και στα νότια ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενών βροχών μικρής διάρκειας στην Κρήτη. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι και στα νότια ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις. Πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωϊνές ώρες στα Δωδεκάνησα: Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις, που στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα είναι τοπικά αυξημένες, προβλέπει για αύριο, Σάββατο η ΕΜΥ, όπου θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Τη νύχτα, στα βόρεια, οι βροχές θα ενταθούν και στα ορεινά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και από το απόγευμα στα πελάγη, τοπικά θυελλώδεις. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία, ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Την Κυριακή

Νεφώσεις, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, προβλέπει για την Κυριακή η ΕΜΥ. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, με χαμηλό υψόμετρο. Το βράδυ, στη βορειοδυτική Ελλάδα, τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα υπόλοιπα νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τπικά στα πελάγη θυελλώδεις, οι οποίοι βαθμιαία στη Δυτική και την Κεντρική Ελλάδα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς ισχυρούς μέχρι πολύ ισχυρούς. Σταδιακή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στα κεντρικά και βόρεια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή