Μπάσκετ: Πρόταση FIBA σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό για νέα Ευρωλίγκα

Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2015 12:54
UPD:12:56
INTIME SPORTS/INTIMEsports
A- A A+

Η FIBA έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη δημιουργία δικής της Ευρωλίγκας με στόχο να υποκαταστήσει την ήδη υπάρχουσα και κινούμενη προς αυτή την κατεύθυνση έκανε πρόταση στις οκτώ κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης για να τις πάρει μαζί της, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας El Mundo Deportivo.

Οι ομάδες αυτές είναι οι, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Αναντολού Εφές, Φενέρμπαχτσε, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μακάμπι Τελ Αβίβ. Για να τις δελεάσει, η FIBA προσφέρει μια πολύ καλή οικονομική πρόταση, κατά 50% ανώτερη από την ισχύουσα της διοργανώτριας και του Ζόρντι Μπερτομέου.

Επίσης, προτείνει ένα μοντέλο που θα επιτρέπει στις προαναφερόμενες ομάδες να αγωνίζονται στα εθνικά πρωταθλήματά τους χωρίς παρεμβολές, ενώ πρόθεση της FIBA είναι να μειώσει τις άδειες της απευθείας συμμετοχής από 11 σε 8, αφαιρώντας από το σχετικό... κατάλογο τις Αρμάνι Μιλάνο, Λαμποράλ Κούτσα και Ζαλγκίρις Κάουνας.

Στη νέα διοργάνωση, εφόσον το σχέδιο υλοποιηθεί, οκτώ ομάδες θα συμμετέχουν με άδεια απευθείας συμμετοχής, ενώ άλλες τόσες θα επιλέγονται με κριτήρια τα αποτελέσματά τους από τα πρωταθλήματα Γαλλίας, Ιταλίας, Γερμανίας και Λιθουανίας. Τέσσερις ομάδες θα βγαίνουν μέσω των προκριματικών του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου με συμμετοχή 32 ομάδων, 26 πρωταθλητριών κι άλλων έξι, ενώ κάρτες ελεύθερης συμμετοχής (wild cards) δεν θα δίνονται πια.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις