Αλαβάνος: Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για τις απαγωγές

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2005 17:08
A- A A+

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό για το θέμα «των απαγωγών Πακιστανών» θα ζητήσει ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος, σύμφωνα με δήλωσή του μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο της πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα Τζαβέτ Ασλάμ, και τους δικηγόρους τους Φρ. Ραγκούση και Γ. Γκουτούνα.

Η κυβέρνηση, είπε ο κ. Αλαβάνος έχει τεράστιες ευθύνες, διότι, πρώτον, (η απαγωγή) έγινε, ενδεχομένως, όπως φαίνεται, με παρουσία ξένων μυστικών υπηρεσιών, και, δεύτερον, ακόμα πιο βαρύ, επιχειρείται να συγκαλυφθεί. Οπότε οι ευθύνες είναι συνολικά της κυβέρνησης. Και μας έχουν κάνει τεράστια εντύπωση οι δηλώσεις και οι τοποθετήσεις του Υπουργού Δημόσιας Τάξης.

Ο κ. Γκουτούνας δήλωσε ότι: «η πακιστανική πρεσβεία στην Αθήνα γνώριζε άριστα από την πρώτη στιγμή το γεγονός. Από τη δεύτερη ημέρα οι ίδιοι οι συγγενείς των απαχθέντων απευθύνθηκαν στην πρεσβεία η οποία δεν ασχολήθηκε και τους είπε μόνο "πηγαίνετε στην ελληνική αστυνομία". Και μόλις έληξε, όπως έληξε, το φοβερό αυτό επεισόδιο, η πακιστανική πρεσβεία φρόντισε μόνο να δίνει πιεστικές συμβουλές στους απαχθέντες να μην κάνουν καμία καταγγελία, να μην επιβεβαιώνουν τα γεγονότα τα οποία είχαν προηγηθεί».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή