Κουβαλώντας τα… οικογενειακά βάρη

Τρίτη, 07 Ιουλίου 2015 14:01
UPD:09/07/2015 01:32
Ruptly TV
A- A A+

Μπορεί να θεωρείται συνηθισμένο ο γαμπρός να σηκώνει τη νύφη στα χέρια του, την ημέρα του γάμου, ωστόσο για ορισμένους το… κουβάλημα της συζύγου έχει μετατραπεί σε αγώνισμα.

Το 20ο παγκόσμιο πρωτάθλημα… οικογενειακών βαρών διεξήχθη το Σαββατοκύριακο στην κεντρική Φινλανδία, με 60 ζευγάρια από 14 χώρες να συμμετέχουν, γνωρίζοντας την αποθέωση από περίπου 8.000 θεατές.

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο αγώνα δρόμου μετ’ εμποδίων, με τους άνδρες να καλούνται να σηκώσουν τις συζύγους τους στους ώμους και να καλύψουν την απόσταση σε όσο το δυνατόν μικρότερο χρονικό διάστημα.

Νικητές για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκαν οι Φινλανδοί Σάρι Βιλχάινεν και Βίλε Παρβιάινεν, διανύοντας μία απόσταση περίπου 250 μέτρων σε ένα λεπτό και δύο δευτερόλεπτα.

Πάντως, οι διαγωνιζόμενοι δεν χρειάζεται να είναι παντρεμένοι μεταξύ τους, ενώ ορισμένες φορές δεν λείπουν και οι μικροτραυματισμοί.

Όσο για το πρώτο βραβείο, οι νικητές λαμβάνουν ως έπαθλο ποσότητα μπύρας ίση με το βάρος της συζύγου. Αρκετή μπύρα, για να γιορτάσει κανείς τη νίκη του σε αυτόν τον ιδιαίτερο διαγωνισμό...

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή