Γαλλία: Σε κινεζικά χέρια η Σοσό

Τρίτη, 07 Ιουλίου 2015 12:45
UPD:13:01
REUTERS/MARKO DJURICA
A- A A+

Στα χέρια Κινέζων επενδυτών πέρασαν οι μετοχές της Σοσό, καθώς η «Peugeot Citroën» επιβεβαίωσε την πώληση της που τη νέα αγωνιστική περίοδο θα συμμετάσχει στη γαλλική Β΄ Εθνική.

Συγκεκριμένα, στη Σοσό ανέτειλε η εποχή της «Ledus», θυγατρική της «Tech Pro» που είναι εταιρεία τεχνολογικής ανάπτυξης, εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

«Θα ξαναφέρουμε την Σοσό στην πρώτη κατηγορία όσο το δυνατό πιο σύντομα» υπογράμμισε ο ιδιοκτήτης της «Ledus», Λι Γουίνγκ Σανγκ, αλλά ο φίλαθλος κόσμος του συλλόγου διατηρεί ζωηρές αμφιβολίες γι΄ αυτό.

Όχι τόσο πολύ για την αλλαγή της ιδιοκτησίας, δεδομένων των αποτελεσμάτων των τελευταίων χρόνων, αλλά περισσότερο επειδή η εταιρεία που θα καθορίζει πια την τύχη της ομάδας ολοκλήρωσε το 2014 με πολύ χαμηλό κύκλο εργασιών (23 εκ. ευρώ).

Η μητρική εταιρία εδρεύει στους φορολογικούς παραδείσους των Νησιών Κέιμαν και των Παρθένων Νήσων, εμφάνισε δε ζημίες ύψους 12 εκ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2014. Η «Ledus» έχει αποφασίσει να επενδύσει στην ευρωπαϊκή αγορά, αφού μετά την Ισπανία και τη Γαλλία, ακολουθούν Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο. 

Η οικονομική και αγωνιστική κρίση της Σοσό είχε συνέπεια να βρεθεί στην 18η θέση και να υποβιβαστεί, ρίχνοντας έτσι την αποτίμησή της στα 7 εκ. ευρώ. Ετσι η «Peugeot Citroën» αποφάσισε να την πουλήσει, προκειμένου να επικεντρωθεί στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις