Σόιμπλε: Δεν θα είναι εύκολο για τον νέο υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας

"Δεν υπήρχε προσωπικό πρόβλημα με τον κ. Βαρουφάκη"
Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2015 19:15
UPD:20:03
REUTERS/DARREN STAPLES

«Όποιος και εάν διαδεχθεί τον κ. Βαρουφάκη θα έχει να αντιμετωπίσει μία κατάσταση, η οποία δεν θα είναι ούτε εύκολη, ούτε απλή» εξήγησε ο Γερμανός υπουργός (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Την εκτίμηση ότι ο νέος υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας δεν θα έχει εύκολο έργο, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

«Όποιος και εάν διαδεχθεί τον κ. Βαρουφάκη θα έχει να αντιμετωπίσει μία κατάσταση, η οποία δεν θα είναι ούτε εύκολη, ούτε απλή» εξήγησε ο Γερμανός υπουργός.

Όσον αφορά τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι είχαν διαφωνίες σε πολλά ζητήματα. «Παρουσίαζε μία στάση, με την οποία εγώ δεν συμφωνούσα» υποστήριξε, αν και διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρχε κανένα προσωπικό θέμα μεταξύ τους.

«Αύριο έχουμε Eurogroup. Μπορεί εκεί να ακούσουμε από τον Έλληνα συνάδελφο τι έχουν να μας προτείνουν, μετά την απόφαση στην Αθήνα» υπερθεμάτισε ο κ. Σόιμπλε. 

Όπως εξήγησε, δεν μπορώ να σχολιάσω μια πρόταση που δεν έχω λάβει. «Δεν έκανα ούτε χθες σχόλιο για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Υπάρχει το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι σεβόμαστε την απόφαση, αλλά, όπως είχαμε πει, η κατάσταση δεν έγινε πιο εύκολη για την Ελλάδα» κατέληξε ο Γερμανός υπουργός. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή