Αλ. Τσίπρας: Σήμερα η δημοκρατία κερδίζει το φόβο

Κυριακή, 05 Ιουλίου 2015 10:38
UPD:15:08
REUTERS/CHRISTIAN HARTMANN
A- A A+

Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 661ο εκλογικό τμήμα στην Κυψέλη.

ΕΡΤ

«Σήμερα είναι μία μέρα γιορτής, γιατί η δημοκρατία είναι γιορτή. Και όταν η δημοκρατία νικάει το φόβο και τους εκβιασμούς είναι και λύτρωση», ανέφερε ο κ. Τσίπρας εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο ελληνικός λαός θα στείλει ένα «ισχυρό μήνυμα αξιοπρέπειας και αποφασιστικότητας».

«Πολλοί μπορεί να αγνοήσουν την βούληση μιας κυβέρνησης. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την βούληση ενός λαού να ζήσει, να ζήσει με αποφασιστικότητα, να πάρει τη ζωή στα χέρια του», συνέχισε.

Ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε βέβαιος ότι «από αύριο θα έχουμε ανοίξει  ένα δρόμο για όλους τους λαούς της Ευρώπης» στέλνοντας «ένα μήνυμα ισχυρής αποφασιστικότητας, όχι μόνο να μείνουμε, αλλά και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη».

«Σήμερα η δημοκρατία κερδίζει το φόβο. Η αποφασιστικότητα του λαού μας νικάει, από ότι φαίνεται, την προπαγάνδα του φόβου», είπε για να καταλήξει:

«Ας κάνουμε αυτή την πράξη της ισχυρής βούλησης, αυτή την πράξη τη γιορτινή της δημοκρατίας, πράξη αποφασιστικότητας για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή