Τριάντα χρόνια αναστηλωτικές εργασίες στην Ακρόπολη

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2005 20:55
A- A A+

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού Πέτρος Τατούλης, την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2005 και ώρα 12.00μ., θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο κτήριο Βάϊλερ (Μακρυγιάννη 2-4), για την πορεία των αναστηλωτικών έργων στα μνημεία της Ακρόπολης, και για τις προγραμματισμένες μελλοντικές επεμβάσεις.

Την ίδια μέρα, και ώρα 20.00 μ.μ. ο Υφυπουργός Πολιτισμού θα εγκαινιάσει την έκθεση «Τριάντα Χρόνια Αναστηλωτικές Εργασίες στην Ακρόπολη 1975-2005», στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου, στο Δήμο Ζωγράφου. Η έκθεση, η οποία θα διαρκέσει έως τις 19 Μαρτίου 2005, διοργανώνεται από το δ.σ. του Μουσείου Γ. Γουναρόπουλου και την Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα παρουσιαστεί κινηματογραφικό υλικό με θέμα τις επεμβάσεις που πραγματοποιούνται στα μνημεία, καθώς και φωτογραφίες από το 1975 μέχρι σήμερα, ενώ θα γίνει μια πρώτη παρουσίαση της απόδοσης του έργου αποκατάστασης του Ερεχθείου. Επιπλέον, η έκθεση θα πλαισιώνεται με διαλέξεις του επιστημονικού προσωπικού που δραστηριοποιείται στις αναστηλωτικές εργασίες της Ακρόπολης.

Προτεινόμενα για εσάς