Στη Βουλή παράταση για εξέτασεις Ενεργειακών Επιθεωρητών και δηλώσεις κατ’ επάγγελμα αγροτών – κατόχων φωτοβολταϊκών

Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015 13:26
UPD:13:27
Eurokinissi/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης (φωτ. αρχείου), η σχετική ρύθμιση συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο “Βοσκήσιμες Γαίες Ελλάδας και Άλλες Διατάξεις” που το υπουργείο έχει ήδη καταθέσει στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής.

A- A A+

Την παράσταση έως τις 31 Δεκεμβρίου της προθεσμία επιτυχούς συμμετοχής των Ενεργειακών Επιθεωρητών στις εξετάσεις, που προβλέπονται από τις διατάξεις του π.δ. 100/2010 έχει αποφασίσει το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης, η σχετική ρύθμιση συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο “Βοσκήσιμες Γαίες Ελλάδας και Άλλες Διατάξεις” που το υπουργείο έχει ήδη καταθέσει στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής.

Με άλλη ρύθμιση που συμπεριλαμβάνεται στο ίδιο νομοσχέδιο παρατείνεται και η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων που όφειλαν να καταθέσουν για το έτος 2014  οι κατ’ επάγγελμα αγρότες – κάτοχοι φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος έως 100kW, για τη διατήρηση ή μη της ιδιότητας του κατ’ επάγγελμα αγρότη, όπως προβλέπει ο ν.4254/2014.

Αντιμετωπίζεται έτσι το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργήθηκε καθώς μεγάλος αριθμός αγροτών, είτε λόγω έλλειψης ενημέρωσης είτε εκ παραδρομής και μη εξοικείωσης με την τεχνολογία, δεν υπέβαλε εμπρόθεσμα την ως άνω δήλωση για το έτος 2014, σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή