Π. Σκουρλέτης: Την Κυριακή ψηφίζουμε «όχι» στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος

Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2015 23:48
UPD:23:54
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο υπουργός, ζήτησε από τους συγκεντρωμένους «να μην υποκύψουν σε εκβιασμούς» και να στείλουν, όπως είπε, και πάλι «το μήνυμά τους για λιγότερη λιτότητα, στην κάλπη του δημοψηφίσματος» (φωτ. αρχείου).

A- A A+

«Την Κυριακή ψηφίζουμε "όχι" στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και στη διάταξη για την εγγυημένη σύνταξη των 360 ευρώ», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας σε ανοικτή συγκέντρωση που οργάνωσε η «Επιτροπή Πρωτοβουλίας υπέρ του όχι», στην Πάτρα.

Ο υπουργός, ζήτησε από τους συγκεντρωμένους «να μην υποκύψουν σε εκβιασμούς» και να στείλουν, όπως είπε, και πάλι «το μήνυμά τους για λιγότερη λιτότητα, στην κάλπη του δημοψηφίσματος».

Όπως ανέφερε «αυτοί δεν θέλουν εργαζόμενους με δικαιώματα, δεν θέλουν ούτε την προοπτική στη χώρα, θέλουν να θάψουν τον τουρισμό με ΦΠΑ 23%».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θέλει μία συμφωνία αμοιβαία αποδεκτή. «Ξέρουμε θα υπάρξουν και δυσκολίες, αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να αλλάξει ρότα η χώρα και να ξεφύγουμε από την ύφεση και τη λιτότητα» συμπλήρωσε.

Συνεχίζοντας κ. Σκουρλέτης είπε ότι «προσπάθησαν να παραχαράξουν το δίλημμα, μας λένε ότι ψηφίζουμε "ναι", ή "όχι" στην Ευρώπη, όμως η δική μας Ευρώπη είναι αυτή της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας».

«Το πραγματικό δίλημμα της Κυριακής είναι αν θα συνεχίσουμε να ζούμε κάτω από τη μπότα των μνημονίων και στη σκιά της ακραίας λιτότητας» υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης και σημείωσε πως «εμείς πιστεύουμε ότι λιτότητα και δημοκρατία δεν πάνε μαζί». 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή