Audi Q7: Ευρύχωρο και καινοτόμο

Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2015 18:55
UPD:06/07/2015 14:26

Παρόλο που οι εξωτερικές διαστάσεις του έχουν μικρύνει, προσφέρει σημαντικά περισσότερους εσωτερικούς χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους, σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο.

A- A A+

Του Γιάννη Κανουπάκη

Ένα μοντέλο που απευθύνεται σε πολύ εκλεκτικό κοινό με αξιώσεις, αλλά και οικονομική άνεση.

Ξεχώριζε ανέκαθεν και τώρα ακόμη περισσότερο καθώς παραμένει στη νέα του μορφή επιβλητικό, με αναβαθμισμένα όλα τα χαρακτηριστικά του. Αυτή τη φορά, προτάσσει, εκτός των άλλων και την οικονομία καυσίμου, που, ήταν ζητούμενο.

Με το νέο Q7, η Audi, υποστηρίζει ότι  θέτει καινούρια πρότυπα στην κατηγορία των premium SUV. Έχοντας «ελαφρύνει» κατά 325 κιλά και διαθέτοντας χαμηλό κέντρο βάρους, προβάλλεται ως εξαιρετικά ευέλικτο και σταθερό.

Παρόλο που οι εξωτερικές διαστάσεις του έχουν μικρύνει, προσφέρει σημαντικά περισσότερους εσωτερικούς χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους, σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο.

Τα καινοτόμα συστήματα υποστήριξης, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας το καθιστούν πρωτοπόρο στην κατηγορία των SUV, ενώ οι αποδοτικοί κινητήρες καταναλώνουν, κατά μέσο όρο, 26% λιγότερα καύσιμα.

Με μήκος που ξεπερνά τα πέντε μέτρα (5,05 μ), πλάτος που αγγίζει τα δύο (1,97 μ) και ύψος 1,74 μ, το νέο Q7 διαθέτει την καλύτερη σχέση ύψους / βάρος στην κατηγορία και επιπλέον, διαθέτοντας άφθονους χώρους, προσφέρεται σε 5θέσιες και 7θέσιες εκδόσεις.

Οι κινητήρες, προδιαγραφών EURO 6, προσφέρουν κορυφαίες επιδόσεις - στην κατηγορία των μεγάλων SUV με σύστημα μετάδοσης της κίνησης στους τέσσερις τροχούς.

Τα 0-100 χλμ /ώρα έρχονται σε μόλις 6,1 δευτερόλεπτα με τον βενζινοκινητήρα 3.0 TFSI ισχύος 333 ίππων και σε 6,3 δευτερόλεπτα για τον 3.0 TDI ισχύος 272 ίππων.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο V6 diesel καταναλώνει -κατά μέσο όρο- μόλις 5,7 λίτρα καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα, κάτι που αντιστοιχεί σε 149  γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο.

Οι μηχανικοί της Audi έχουν μειώσει την κατανάλωση καυσίμου του Q7 από 23% (TDI) έως 28% (TFSI).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή