Ο Φ. Ουίσνερ ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στις διαπραγματεύσεις για το Κόσοβο

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2005 14:00
A- A A+

Τον πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Ινδία, Φρανκ Ουίσνερ, όρισε ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ στις διαπραγματεύσεις για το μελλοντικό καθεστώς του Κοσόβου, η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο πρέσβης Ουίσνερ θα παράσχει στήριξη στο βασικό διαπραγματευτή για το Κόσοβο, ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ Μάρτι Αχτισάρι, ο οποίος θα προσπαθήσει να φέρει κοντά τις δύο πλευρές, τους πολιτικούς εκπροσώπους της Σερβίας και τους ηγέτες του Κοσόβου, στις διαπραγματεύσεις για το καθεστώς της επαρχίας, δήλωσε η κ. Ράις.

Η Ομάδα Επαφής για το Κόσοβο κατέληξε ότι η επίλυση του ζητήματος του καθεστώτος της επαρχίας είναι καθοριστικής σημασίας για την ειρήνη στην περιοχή και οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν τις δύο πλευρές, το Βελιγράδι και την Πρίστινα να συμμετάσχουν στις διαπραγματεύσεις με πνεύμα καλών προθέσεων και ετοιμότητα για επίτευξη συμφωνίας σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, που αφορούν το μέλλον της επαρχίας, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Φρανκ Ουίσνερ είναι διπλωμάτης με εμπειρία 30 χρόνων. Διετέλεσε πρέσβης των ΗΠΑ στην Ινδία, την Αίγυπτο, τη Ζάμπια και τις Φιλιππίνες και υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα διεθνούς ασφάλειας και υφυπουργός ¶μυνας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή