Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εισηγήθηκε υποβιβασμό της Κέρκυρας

Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2015 15:55
UPD:16:05
ACTION IMAGES
A- A A+

Εισήγηση για αποβολή της Κέρκυρας από τη Σούπερ Λίγκα κατέθεσε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, κάνοντας δεκτή την προσφυγή του Εργοτέλη κατά των «Φαιάκων» για εικονική μεταβίβαση των μετοχών.

«Η Επιτροπή έκρινε ότι συντρέχει περίπτωση εφαρμογής του άρθρου 69 παρ.12 ν.2725/99 και θα αποστείλει έκθεση στο αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο για την αποβολή της ομάδας από το πρωτάθλημα. Η απόκτηση των μετοχών από τον Ίσσαρη είναι εικονική και η Επιτροπή του απαγορεύει την άσκηση όλων των δικαιωμάτων από τις μετοχές αυτές» αναφέρει η απόφαση της Επιτροπής.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, εφόσον έχει κατάληξη την αποβολή της Κέρκυρας, ανοίγει «θέμα» ως προς την ομάδα που θα καταλάβει τη θέση της στο πρωτάθλημα της περιόδου 2015-2016.

Βάσει των σχετικών κανονισμών η θέση πρέπει να πληρωθεί από ομάδα της αμέσως κατώτερης κατηγορίας (Β΄ Εθνική), οπότε σε αυτή την περίπτωση ευνοημένος θα είναι ο Απόλλωνας Σμύρνης που τερμάτισε τρίτος στα πλέι οφ της Football League.

Σίγουρο, ωστόσο, θεωρείται ότι για να κερδίσουν τη θέση και μαζί την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα θα αντιπαρατεθούν τόσο ο Εργοτέλης, που κατέθεσε την προσφυγή, όσο και ο Λεβαδειακός, που προς το παρόν αναμένει την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για τη Βέροια.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις