Οι Κινέζοι ψήλωσαν λίγο τα τελευταία χρόνια, λένε οι ερευνητές

Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2015 14:05
UPD:03/07/2015 13:57
A- A A+

Μπορεί οι Κινέζοι να μην φημίζονται για το ύψος τους, ωστόσο τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως ψήλωσαν κατά ένα εκατοστό, σύμφωνα με μια μελέτη για την υγεία του κινεζικού λαού.

Ταυτόχρονα όμως οι φαίνεται πως οι πολίτες της Κίνας πήραν και μερικά κιλά σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία συγκρίνει τα αποτελέσματα με αυτά που είχαν καταγραφεί σε μία άλλη έρευνα, το 2002.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η διατροφή των Κινέζων φαίνεται να έχει βελτιωθεί, ωστόσο η έκθεση επισημαίνει ότι ταυτόχρονα αυξήθηκε και ο αριθμός εκείνων που είναι παχύσαρκοι και όσων πάσχουν από χρόνια νοσήματα.

Η έκθεση, η οποία δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα από την Εθνική Επιτροπή Υγείας και Οικογενειακού Προγραμματισμού (NHFPC), έδειξε ότι το μέσο ύψος των κινέζων ανδρών και γυναικών είναι 1,67 και 1,55 αντίστοιχα, δηλαδή περίπου ένα εκατοστόμετρο παραπάνω από το 2002.

Κατά μέσον όρο το βάρος των κινέζων ανδρών είναι 66,2 κιλά και 57,3 κιλά των γυναικών--περίπου δύο με τρία κιλά αντίστοιχα περισσότερα σε σχέση με το 2002, προσθέτει η έκθεση.

Το ποσοστό υποσιτισμού στους ενήλικες μειώθηκε κατά 2,5% κι έπεσε στο 6%, ενώ τα ποσοστά της καθυστέρησης ανάπτυξης και της υπερβολικής αδυναμίας στα παιδιά επίσης μειώθηκαν στο 3,2% και 9% αντίστοιχα.

Ωστόσο, η έκθεση διαπίστωσε ότι η παχυσαρκία συνιστά αυξανόμενο πρόβλημα. Σχεδόν το 30% των ατόμων άνω των 18 ετών είναι υπέρβαροι και το 11% και πλέον είναι παχύσαρκοι.

Περίπου το 10% των παιδιών ηλικίας από 6 ως 17 ετών είναι υπέρβαρα και σχεδόν το 6% παχύσαρκα. Το πρόβλημα είναι εντονότερο σε σχέση με τα επίπεδα του 2002.

Η κυβέρνηση πρόκειται να αναθεωρήσει τις διατροφικές οδηγίες για να προωθήσει τις υγιέστερες διατροφικές συνήθειες στον λαό.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή