FIFA: Οι ΗΠΑ ζητούν από την Ελβετία την έκδοση των συλληφθέντων

Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2015 12:51
UPD:13:06
REUTERS/RUBEN SPRICH
A- A A+

Λειτουργοί της ελβετικής δικαιοσύνης αποκάλυψαν ότι δέχτηκαν επίσημο αίτημα από τις Ηνωμένες Πολιτείες για την έκδοση των επτά αξιωματούχων της FIFA, οι οποίοι συνελήφθησαν στη Ζυρίχη τον περασμένο Μάιο. 

Το αίτημα έγινε χθες, εντός της προθεσμίας που προβλέπεται στη διμερή συμφωνία και βασίζεται στην κατηγορία της δωροδοκίας, στην οποία ενέχονται ανώτερα διοικητικά στελέχη του σώματος που κυβερνά το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Τα στελέχη αυτά, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται δύο μέλη της τότε Εκτελεστικής Επιτροπής της FIFA, κρατούνται μετά τη σύλληψή τους στην διάρκεια επιχείρησης σε πολυτελές ξενοδοχείο στη Ζυρίχη, στις 27 Μαΐου, ύστερα από εντάλματα που είχαν εκδοθεί στις ΗΠΑ.

Οι συλλήψεις είχαν γίνει δύο ημέρες πριν από το ετήσιο συνέδριο της FIFA και τις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου. Αμερικανοί εισαγγελείς ανέφεραν ότι η έρευνά τους κινείται παράλληλα με εκείνη που διεξάγουν οι ελβετικές αρχές.

Οι επτά αυτοί αξιωματούχοι είναι μεταξύ των 14 ατόμων που κατηγορούνται για περιπτώσεις δωροδοκιών που αφορούν περισσότερα από 150 εκατ. δολάρια, σε μια περίοδο 24 ετών. Το ελβετικό ομοσπονδιακό γραφείο δικαιοσύνης (FOJ) γνωστοποίησε ότι θα λάβει απόφαση για το αίτημα έκδοσης σε μερικές εβδομάδες. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις