Στην Αθήνα προσκεκλημένος του Παπούλια ο ιορδανός μονάρχης

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2005 15:40
A- A A+

Επίσκεψη εργασίας στην Ελλάδα, προσκεκλημένος του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, θα πραγματοποιήσει αύριο και την Πέμπτη ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα με τη σύζυγό του Ράνια.

Ο ιορδανός μονάρχης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μετά από σύσκεψη αντιπροσωπειών των δύο χωρών θα υπογραφούν δύο συμφωνίες, μία τουριστικής συνεργασίας (από ελληνικής πλευράς θα υπογραφεί από τον κ. Δημ. Αβραμόπουλο) και μία για την προστασία των επενδύσεων (από ελληνικής πλευράς θα υπογραφεί από τον κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη).

Ο Κάρολος Παπούλιας θα παραθέσει πρόγευμα εργασίας στο βασιλικό ζεύγος της Ιορδανίας και το απόγευμα η Δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη θα απονείμει στο βασιλιά Αμπντάλα το Χρυσό Μετάλλιο της Πόλεως των Αθηνών, ενώ θα υπογραφεί συμφωνία μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και του Δήμου Αμμάν.

Την Πέμπτη, ο ιορδανός μονάρχης θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Βουλής Αννα Ψαρούδα - Μπενάκη και αργότερα με τον Πρόεδρο του ΣΕΒ Οδυσσέα Κυριακόπουλο και έλληνες επιχειρηματίες.

Ο Βασιλιάς Αμπντάλα κλείνοντας την επίσκεψή του στην Αθήνα θα έχει διαδοχικές συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου και την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή