Δίκη «17 Νοέμβρη»: Απερρίφθη η ένσταση αναρμοδιότητας του δικαστηρίου

Την αποχώρησή του από τη διαδικασία ανακοίνωσε ο Γιωτόπουλος
Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2005 16:31
A- A A+

Την απόρριψη της ένστασης για αναρμοδιότητα του δικαστηρίου αποφάσισαν οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου κρίνοντας ότι τα εγκλήματα της «17 Νοέμβρη» δεν συνιστούν πολιτικά εγκλήματα, αλλά υπάγονται στην έννοια του κοινού ποινικού δικαίου.

Το δικαστήριο έκρινε επίσης ότι ο νόμος περί οργανωμένου εγκλήματος δεν προσκρούει σε καμία διάταξη του Συντάγματος, ούτε στο άρθρο 6 της ΕΣΔΑ.

Πριν τη λήξη της συνεδρίασης ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος δήλωσε ότι αποχωρεί από τη διαδικασία και πως ανακαλεί την εντολή στους δικηγόρους του.

«Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσω με την παρουσία μου την προαποφασισμένη καταδίκη. Αποχωρώ από την διαδικασία και ανακαλώ την εντολή στους δικηγόρους μου να με εκπροσωπούν σε αυτή την κατ' επίφαση δίκη», τόνισε ο κατηγορούμενος. Ο Αλέξανδρος Γιωτοπουλος διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν παραιτείται από κανένα ένδικο μέσο και θα συνεχίσει όπως είπε να αγωνίζεται μέχρι να καταρρεύσει η σκευωρία εναντίον του.

Στη δήλωση του επαναλαμβάνει τα περί αμερικανικών πιέσεων λέγοντας ότι «οι Αμερικάνοι ακόμη και με διάβημα του πρέσβη τους στον ίδιο τον Πρωθυπουργό αξίωσαν να καταδικαστώ στην ίδια ποινή και ταυτόχρονα σχιζοφρενικά πιέζουν για συλλήψεις άλλων σαν αρχηγών».

Επίσης ο Γιωτόπουλος καταφέρθηκε και κατά του υπουργού Δημόσιας Τάξης επισημαίνοντας ότι «σαν απλός γιέσμεν» έδωσε εντολή παραγωγής νέων στοιχείων, ενώ για την εισαγγελέα του δικαστηρίου είπε ότι «σε ρόλο αχθοφόρου τα έφερε στο δικαστήριο».

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή